ASE SoftCon 2015 разкрива социално-емоционалните умения на софтуерните инженери

0

10661896_823620110991523_6360410896334896956_oНа 2 октомври в Интерпред София ще се проведе първата и единствена по рода си конференция за социално-емоционални умения на софтуерните инженери – ASE SoftCon 2015. В нея ще вземат участие както представители на софтуерната индустрия у нас, така и психолози.

Целта на конференцията е подобряване на комуникацията и изграждане на добри практики в екипната работа. Събитието е подходящо за различни участници в софтуерното производство като Project Manager, Team Leader, Software Developer, Quality Assurance, IT Operations и др. Ще бъдат разгледани теми като социалната интелигентност, мотивация и креативност, четири чести грешки в общуването между хора и между работни отдели и др.

Освен тематични лекции, участниците ще се запознаят с реални казуси и примери от екипната работа на професионалисти с дългогодишен стаж, преминали през всички етапи на софтуерното производство. Психологът Юлияна Добрева ще говори за начинът, по който общуваме с други хора, способността да работим в екип и нагласата, необходима да излезем от зоната си на комфорт. Как дизайнер работи с програмист ще разкрие съдателят на “Аз мога – тук и сега” Кристалин Чавдаров. “Как да кажем на колегата, че бърка и той после да ни благодари?” е акцент в лекцията на софтуерния специалист Георги Кременлиев.

Конференцията се организира от Асоциацията на софтуерните инженери. Целта на организацията е изграждане на общество от софтуерни инженери, които създават качествени и надеждни решения във всички сегменти на софтуерната индустрия чрез иновации, добри практики и обучение през целия живот.

——————————————————————————————————————————–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *