91 студенти от УАСГ се включиха в инициативата Talent for the Future

0

91 студенти от Университета за архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) посетиха централния офис на строителната компания Cordeel Bulgariа за връчването на задания за проектите, които трябва да разработят за инициативата „Talents for the future” на УАСГ и Cordeel Bulgariа. Казусите, върху които ще работят младите надежди в строителния бранш, са разработени от наши водещи специалисти в Cordeel.

Инициативата предизвика огромен интерес сред бъдещите архитекти и инженери. Студентите ще се включат в конкурса “Talents for the Future”, обединени в общо 22 отбора, които се регистрираха онлайн. По време на срещата на участниците бяха предоставени общо 10 казуса, а отборите бяха разделени на 5 групи, като всяка група ще работи по два от казусите. За всеки от тях Cordeel е определил специалист-ментор от компанията, който да помага на младите таланти. По този начин младите архитекти и инженери ще демонстрират придобитите в университета знания, работейки рамо до рамо с настоящите служители в Cordeel Bulgaria.

Посрещайки студентите, изпълнителният директор на Cordeel Bulgariа Денис Крол сподели: „Много се радвам на големия интерес, който проявихте към нашата програма за таланти. Разработихме казусите така, че да ви дадем добра представа за реалните процеси в строителния сектор. Работейки с наши специалисти, ще бъдете в досег с най-добрите европейски практики в този сектор. Вярвам, че участието ви в „Talents for the Future” ще ви помогне да направите възможно най-добрия кариерен избор. Пожелавам ви успех!“

Студентите от отбора-победител с най-добър проект ще получат възможност за шестмесечен платен стаж в Cordeel Bulgaria, а успешно завършилите стажа ще могат да посетят и централата на групата Cordeel в Белгия.

Целта на инициативата е да ентусиазираме младите хора за развитието им в строителния бранш и начина, по който работим в нашата компания в България. Като им покажем какви са реалните перспективи за успешна кариерна реализация в българския строителен сектор, се надяваме да ги мотивираме да останат в България за една дълга и успешна кариера в нашия бранш. „Talents for the Future” се подкрепя и от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Министър Петя Аврамова ще бъде и член на журито, което ще избере победителите в едноименния конкурс, който УАСГ и Cordeel Bulgaria организират съвместно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *