79 топ работодатели се включиха в 13-ите „Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“

0

С провеждането на три успешни събития на живо – в София, Варна и Габрово и с онлайн издание за цялата страна – премина тази есен най-старият у нас специализиран кариерен форум за отраслите ИТ, комуникации и аутсорсинг, организиран от HR компания и кариерен сайт JobTiger. 13-ите „Дни на кариерата: ИТ, комуникации и аутсорсинг“ дадоха възможност на над 1900 кандидати за нова работа или стаж да се срещнат с представителите на общо 79 водещи компании.

„На пазара в страната оперират офиси на повече от 60 глобални софтуерни бранда, а предприемачи от повече от 20 националности от цял свят продължават да отварят нови компании, R&D центрове и бекофиси – каза по време на официалното откриване на форума на 7 октомври в София г-жа Ивелина Пенева, зам. министър на икономиката – През периода 2014-2020-а работните места в сектора имат много ясно изразена тенденция за ръст, като от 20 000 в началото на периода са нараснали до 37 000 през 2020-а. Очакванията са, че през 2024 г. в софтуерния бранш ще работят над 58 000 души.“.

Изданията на живо бяха в три града – в зали и на открито

Над 40 компании се включиха в изданията на живо, които тази година бяха в три университетски града – София, Варна и Габрово, където в последния момент бе решено форумът да се проведе на открито пред местния Технически университет. Промяната се наложи заради влезлите в сила същия ден мерки, забраняващи на хора без „зелен сертификат“ да посещават събития в закрити помещения. Въпреки препятствията, тази година в габровския форум се включиха рекорден за града брой фирми – цели 14!

Почти двойно повече работодатели, спрямо миналата година, участваха във Виртуалния ден

Миналата есен за първи път Дните на кариерата за секторите ИТ, комуникации и аутсорсинг се състояха и в онлайн формат. Тогава щандове имаха 22 фирми. Безопасният и достъпен вариант за срещи между предлагащи и търсещи работа тази година обаче бе предпочетен от близо два пъти повече компании и щандовете бяха 37. Над 600 интервюта за работа бяха проведени само за 6 часа по време на втория Виртуален ден на кариерата за секторите ИТ, комуникации и аутсорсинг на 20 октомври.

Шанс да намерите нова работа или стаж ще имате и през ноември. Стига да се интересувате от кариера в секторите икономика, финанси, маркетинг, човешки ресурси и обслужване на клиенти. Срещите на живо са предвидени за 23 ноември в УНСС, София и на 25 ноември – онлайн за цялата страна.

Златен спонсор на „Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг 2021“ е Amdocs, бронзов спонсор – Accenture.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *