50 нюанса бяло при интериорните врати

Какво е решаващо при избора на бял цвят за интериорни врати? Бялото не е само бяло. Важно е да изберете правилния бял нюанс при боядисване или подмяна на врати и прозорци.

Ето някои правила, които можете да използвате, за да изберете кой нюанс бяло е подходящ за Вашия дом и Вашите врати.

  1. Избирайте новите интериорни врати с внимание

Преди всичко, важно е цветът на интериорните врати и прозорците да съответства на цвета на стената или пода, въпреки че всичко трябва да е в бяло. Използване на един и същ нюанс дава по-добра завършеност на Вашето жилищно пространство. Ако искате да се различавате, е по-добре да изберете същия цвят на бяло, но с различен блясък за допълнителен ефект.

  1. Използвайте цветен код

Може да е трудно да се види с просто око, дали два бели цвята са точно едни и същи.Затова можете да използвате различните кодове на цветовете, за да постигнете по-точен резултат. Имайте предвид,че много доставчици имат специален бял стандартен цвят, а оттенъкът може да варира при различните производители.

Препоръчваме Ви да откриете уникалния цветен код, който имате на стените и прозорците,

преди да смените интериорната врата, така че всички елементи да се хармонизират. Можете да проверите дали има опция да зададете определен цвят на производителя, ако не сте сигурни.

  1. Съчетайте вратите с другите елементи в дома

Някои цветове се съчетават по-добре заедно, отколкото други. Следователно трябва да бъдете внимателни при избора на бял цвят. Ако имате дом с много топли и тъмни цветове, трябва да изберете чисто бяло, за да контрастира, а с леки, неутрални, чисти и студени тонове, какъвто е и класическото бяло, може да направите така, че интериорните врати да се сливат или преливат в обстановката на дома Ви.

Може би не обичате всичко да е в бяло? Имайте предвид,че вратите и касите могат да се доставят в почти всеки цвят – вариращи от черни до светли пастелни цветове. Изборът е Ваш!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *