440 кандидати са приети в „Детската академия на Телерик“

Детска академия на ТелерикОбщо 440 ученици на възраст от 10 до 12 г. от цялата страна са приети да се обучават в „Детската академия на Телерик“. Те ще се обучават в 15 курса в 10 града в България, съобщават от образователната организация.

Само в София кандидатите за обучение са били 800, като за едно място са се състезавали три деца. От тях първите 260 с най-висок резултат на входния изпит са приети да се обучават в инициативата. Още близо 180 деца започнаха да се обучават в останалите курсове в Пловдив, Варна, Стара Загора, Габрово, Плевен, Велико Търново, Враца, Кърджали и Разград.

В рамките на обучението учениците ще се запознаят с компютъра като машина, ще усвоят базови умения за програмиране със C++ и ще се готвят за участие в национални състезания. Ранното запознаване на децата с технологиите и програмирането им помага да изградят ценни умения, приложими в различни области на живота. Все по-голямото място, което технологиите заемат във всекидневието ни, очертава програмирането като езика на иновациите и професиите на бъдещето.

——————————————————————————————————————————–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *