31 ученически отбора участват в състезанието по програмине Hack TUES 3

0

HackTUES otkrivane 2017126 ученика от 8-ми до 12-клас от столичното Технологично училище Електронни системи (ТУЕС) програмират проекти, свързани с изкуството и творческите занимания в третия ученически хакатон Hack TUES. Състезанието с тема „Art && Creativity“ беше открито вчера, а днес се провежда основният етап от програмирането на ученическите проекти. В неделя следобед отборите ще представят демонстрационните си проекти пред жури от ИТ професионалисти и преподаватели и в края на деня ще бъдат определени победителите.

Някои от най-любопитните проекти, по които работят учениците са симулация на еволюция на 2D организми, робот, който рисува по зададена картинка цифрови и аналогови схеми, рисуване с движения на ръката пред камера, програма, която табулира изсвирена мелодия и др. Сред ученическите проекти са и онагледяване на модели за онлайн пазаруване, индивидуализирана платформа за изучаване на чужди езици чрез визуализиране на думите, създаване на онлайн реклами и др. Други ученици работят по създаване на редактори на изображения и текстове, програми за рисуване и онлайн картички. Програмират се и различни уеб приложения и социални мрежи за споделяне на изкуство, създаване и търговия с картини и изображения, напътствия за  „направи си сам“ дейности, общност за обсъждане на програми за уеб и графичен дизайн. Някои от участниците програмират игри, като  тестове за история на изкуството, музикални игри, състезания по рисуване и създаване на символи и асоциации

Хакатонът е организиран изцяло от ученици от 11А клас в ТУЕС. Темата  „Art && Creativity“ цели да насърчи иновативността и въображението на участниците. Работата на ученическите отбори се напътства от ментори-доброволци, представители на компаниите, които подкрепят състезанието, ИТ професионалисти, завършили ТУЕС и преподаватели.

Hack TUES 3 е подкрепен от Dopamine, SAP, TelebidPro, VMware, Nemetschek Bulgaria, Astea Solutions, CloudBalkan, Musala Soft и Chaos Group.

Състезанието  се провежда в сградата на Технологично училище Електронни системи в жк Младост 1, ул. „Владимир Пашов“ №2, в района на УМБАЛ „Св. Анна“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *