Уеб сайт прави ученето бързо и лесно

0

kompХимия, Физика, Математика, Биология, История, География – препълнените с учебници и тетрадки ученически чанти вече могат да бъдат спокойно забравени. Също както и дългите часове, изгубени в нерешими задачи и неразбираеми уроци.

Ученолюбиви ученици и студенти могат да съкратят времето си за подготовка и да увеличат успеха си с помощта на лесна за употреба онлайн платформа. За десетки потребители на сайта ucha.se подготовката за учебния ден става лесно и забавно. Интернет порталът има много почитатели и печели награда за най-добър български сайт в областта на образованието и науката.

След безплатна регистрация потребителят получава възможност да решава тестове, да проучи интересуваща го тема, да коментира, да задава и отговаря на въпроси. Регистрацията позволява да поръчваш видео уроци и да получаваш най-новите по мейл. Имената на 10-тимата най-активни потребители  се обозначават в табло “нашите звезди” на началната страница на сайта.

“Хиляди ученици посещават на ден образователния сайт ucha.se, десетки се хвалят, че са повишили успеха си”, разкриват създателите на сайта, чието мото е: “Ученето може да е интересно и забавно, а най-трудните уроци – лесни за разбиране”.alfa-beta-i-gama-razpadane

Създателят на страницата Дарин Маджаров обяснява, че за кратко време ученици с много слаб успех стават отличници. “Основната ни цел е да създадем за всички ученици, родители, учители и студенти една среда, в която не само да учат и да си помагат, а да изпитват удоволствие и да се забавляват”, разкрива той.

Екип от 13 учители пресъздава учебния материал от 1 до 12 клас чрез видео уроци, представени на езика на учениците и разработени с достатъчна практическа насоченост. Освен достъпни видео клипове, сайтът съдържа информация под формата на платна и рисунки и бази данни.

За споделяне на уроците извън класната стая е предназначен “Мотивирам се” – блогът на “Уча се”. В него ученици и студенти, родители и учители обсъждат теми като: правилният начин да подариш iPhone на детето си, през възможна мисия ли е да се завърнеш в България, до уроци на лодка и още интересни истории, преживявания и мисли.

Интернет порталът е създаден като един от първите 9 проекта на фонда за стартиращи компании LAUNCHub. В момента в него има над 1400 специализирани образователни видео клипове. В плановете за неговото развитие влиза създаването на “мини дневник”, който да проследява пропуските и натрупаните знания от учениците през годината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *