250 студенти и докторанти ще участват в Международния филологически форум на СУ

0

student_forum250 млади изследователи от 18 държави ще представят разработки в  сферата на българистиката по време на Международния филологически форум за студенти и докторанти. Събитието ще се проведе на 13-ти ноември от 9.30 часа в Аулата на Алма Матер .

Мащабното събитие се организира от Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Факултета по славянски филологии, Студентския съвет при СУ и Центъра за анализ на политическата и журналистическата реч.

Заседанията са разпределени в 17 специализирани секции. В рамките на Форума са предвидени поредица от лекции на изявени български учени и кръгли маси, посветени на българистиката в чужбина, на образованието и новите медии, на студентския и докторантския обмен, на политическата и журналистическата реч.

Международният форум ще бъде домакин и на традиционните Климентови четения за млади изследователи. Идеята на Форума е младите филолози да представят своите научни проекти, да обменят опит и да участват в дискусии с видни специалисти от съответната област.

Повече информация е достъпна ТУК

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *