25 медала завоюваха студентите от СУ от Националната студентска олимпиада по математика

0

От 19 до 21 май 2017 г . в к.к. Пампорово се проведе поредното издание на Националната студентска олимпиада по математика, домакин на която беше Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“.

Националната студентска олимпиада по математика е математическо състезание между студенти от бакалавърски или магистърски програми, което се провежда един път годишно и има за цел да повишава интереса на студентите към математиката и да създава условия за обмен на опит сред преподавателските екипи.

За пореден път студентите от Софийския университет се представиха отлично, за което свидетелстват постигнатите резултати:

В група А студентите от Факултета по математика и информатика на Софийския университет завоюваха 4 златни, 5 сребърни и 8 бронзови медала, първо, второ и трето място отборно, както и първо място по висши училища.

Златни медали спечелиха Киприан Бербатов, Емилиян Рогачев, Велина Иванова и Даниел Атанасов; сребърни медалисти са Иво Дилов, Александър Канджички, Мартин Минчев, Александър Тенев и Петър Скорчелиев, с бронз се окичиха Владимир Владимиров, Теодор Вакарелски, Владимира Суванджиева, Матей Константинов, Станислав Димитров, Стела Вълчева, Марам Баядсе и Иво Стратев.

Отборите на Факултета по математика и математика бяха подготвени и ръководени от доц. Асен Божилов, доц. Владимир Бабев, доц. Веселин Гушев и гл. ас Иван Гаджев

m-3

Отборите на Стопанския факултет на Софийския университет се състезаваха в група В и също се представиха достойно. Те спечелиха четири сребърни и четири бронзови медала, второ и трето място отборно, както и второ място сред висшите училища.

Медалистите са Анна-Мария Лазарова, Михаела Атанасова, Стефани Иванова и Тина Касърова, бронзови медали получиха Петър Буюклиев, Александър Петров, Теодора Петкова и Надежда Шушкова.

Отборите на Стопанския факултет бяха подготвени и ръководени от доц. Веселин Гушев и ас. Вая Ракидзи.

m-4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *