1800 учители преминаха обучение за работа с платформата SmartClassroom.bg

Samsung Smart Classroom Plaform for Digital EducationПри изключително голям интерес приключиха обученията на учители за работа с платформата SmartClassroom.bg. За 6 месеца броят на обучените учители достигна 1800. Платформата е проект на Samsung България, изпълняван съвместно с Джуниър Ачийвмънт България, член на организацията Junior Achievement WorldWide и нейното регионално подразделение Junior Achievement Europe. Продуктът има за цел да направи обучението по-лесно, по-ефективно и по-близко до съвременните ученици.

Припомняме, че обученията стартираха през ноември 2015 г., веднага след официалното представяне на SmartClassroom.bg, като до април тази година са проведени 97 обучения в 34 града в цялата страна. Всички учители преминаха през теоретично и практическо обучение, за да се запознаят с платформата и да могат ефективно да се възползват от нейните възможности както за работа в клас, така и за самостоятелна или домашна работа. С помощта на SmartClassroom.bg учителите създават уроци с дигитално съдържание, които да споделят с колеги и да използват в часовете. До момента съдържанието в платформата, генерирано от преподаватели в рамките на обученията и след това, достига близо 1750  дигитални урока.

„Споделям мнението, че бъдещето в образованието е то да става все по-интерактивно, а учителите да бъдат ментори на своите ученици. С платформата SmartClassroom.bg ние променяме начина на учене – насърчаваме учениците да са проактивни, помагаме им да откриват сами новите знания, да работят в екип и да станат успешни млади хора“, каза Нели Тихомирова, старши учител по информатика и ИТ, МГ „Баба Тонка” – Русе, обучител по програмите на Джуниър Ачийвмънт България.

SmartClassroom.bg предоставя лесен начин за комуникация между учители и ученици от всички класове. Към края на месец април в платформата са регистрирани вече 5300 ученици от цялата страна. При използването на платформата те имат достъп до уроците и допълнителните ресурси към тях, предвидени от учителя, пишат домашни работи онлайн и получават обратна връзка. Освен това, могат да изпълняват интерактивни упражнения и тестове онлайн, да създават свое портфолио с изпълнените задачи, да правят упражнения, да работят по групи и т.н.

Очаква се до края на годината напълно безплатната платформа да бъде обогатена с още полезни функционалности, като акцент ще бъде онлайн дневник,  до който ще имат достъп и родителите, така че лесно и бързо да могат да следят развитието на своето дете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *