18-годишният Никола Янев е избран за “Пръв между равни” в проекта “40 до 40” на Дарик радио

0

nikolaСъздателят на платформата за предприемачи Entrepreneur.bg Никола Янев получи големия приз “Пръв между равни” в проекта “40 до 40” на Дарик радио. Той е едва на 18 години и ще бъде посланик на проекта до следващото му издание през 2014 година.

Проучването  стартира в началото на октомври с идеята да бъдат отличени онези българи, които променят статуквото с работата си и вдъхновяват с идеите си. Журито с председател Радосвет Радев избра 40 млади и вдъхновяващи хора до 40-годишна възраст.

Сред избраните финалисти има хора от различни сфери – учители, предприемачи, бизнесмени, хора на изкуството, архитекти, музиканти. Младите лидери на България ще разкажат своите истории по радио Дарик през декември и януари.

“Всяка година ще правим това проучване, а първият му посланик е Никола Янев. Сигурен съм, че децата ни имат нужда да се запознаят и с положителните герои на българското общество, за да разберат, че има смисъл да учат, да четат, да бъдат любопитни. Това всъщност е основният ни мотив да реализираме проекта “40 до 40″ – да разкажем за любопитните българи, които променят средата, в която живеем с малките и големи професионални крачки, които правят”, коментира Константин Вълков, програмен директор на Дарик радио.

Entrepreneur.bg е българско онлайн издание, предлагащо полезна информация за предприемачи под формата на статии, съвети, интервюта и новини.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *