1/5 от стажантите във Виваком започват работа в телекома

20% от студентите, които взеха участие в платената Стажантската програма на Виваком през 2011 г. вече са част от екипа на компанията. Телекомът отчете бум в интереса към настоящата си кампания и увеличи с 30% бройката на първоначално обявените стажантски позиции, съобщиха от мобилния оператор.

Виваком инвестира над 200 000 лв. в своите стажанти през 2011 г. Телекомът за първи път у нас създаде специализиран модул, който обучава младите хора на специфични умения, който бизнес средата в България изисква, а висшето образование не предоставя. Програмата за развитие на стажантите обхвана всички над 100 човека, които тази година  практикуваха своя стаж в компанията и им позволи да придобият общи умения и познания как да се продават успешно на пазара на труда.

Това е осмата кампания, в която телекомът приемa млади специалисти в девет основни дирекции – „Продажби”, „Маркетинг”, „Информационни технологии”, „Експлоатация и архитектура на мрежата”, „Финанси”, „Човешки ресурси”, „Връзки с обществеността”, „Право и регулация” и „Снабдяване”. Над 5500 кандидатури се състезаваха за първоначално обявените 77 вакантни позиции за 2011 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *