112 ученици се класираха за национално оценяване в състезанието по творческо писане на английски език

0

Над 4200 ученици от 173 училища в цялата страна участваха в Деветото национално състезание по творческо писане на английски език. Участниците се състезаваха в седем възрастови категории от 6-ти до 12-ти клас и имаха един час, за да пишат по теми, предложени от организаторите.

Писмените работи на участващите ученици бяха оценени от 4 журита, в чиито състав се включиха професионалисти в различни области, както и англоговорящи. И тази година темите бяха много интересни и провокиращи въображението на учениците, като „Къде отива океанът“, „На една усмивка разстояние“, „Животът е твърде кратък, за да нося скучни дрехи“, „Ябълковото дърво, което не спираше да расте“ и др.

След изчитането на много есета и след интересни дискусии, четирите журита определиха класиралите са за национално оценяване работи. Сред тях най-много са работите от София – 20, от Бургас – 9, от Варна – 8. Училището с най-много класирани ученици за националния кръг е ЕГ „Пловдив“ – 5.

Националното оценяване ще се проведе на 26 януари 2019 и ще определи най-добрите трима в седемте възрастови категории.
Церемонията по награждаване на победителите ще се състои на 16 февруари 2019 г. в Американския университет в Благоевград.
Състезанието по творческо писане на английски език се организира у нас за девета поредна година от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС” с подкрепата на Посолството на САЩ, Британския съвет, Американския университет в България и Езиков и тестов център „АВО“. Конкурсът насърчава учениците да използват английския език по забавен начин и да мислят нестандартно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *