10 правила за кралска осанка

Знаете ли, че походката на жената играе важна роля за нейният външен вид и излъчване?

За сравнение си представете елегантна  жена, която стои на автобусната спирка, а минута по-късно се оказва, че тя има нелеп и груб начин на ходене. В същото време до нея стои обикновена и незабележима млада дама, но тя се държи толкова величествено и царствено, че неизбежно буди възхищение.

С походката си можете да съблазните всеки мъж, но и обратното, можете да му покажете своята недостъпност. Чрез нея можете да покажете както нежността на тялото си , така и твърдостта на характера си. Според уверенията на мъжете нищо не украсява една жената така, както плавната, грациозна и  лека походка. Експертите казват, че тя е толкова уникална, колкото и папиларните линии върху пръстите ни. Движението е важна част от вашата личност. Красивата походка трябва да бъде грациозна, а това означава леко стъпване, леко полюляване  на бедрата и свободно движение  на ръцете, но преди всичко трябва да бъде естествена. И не забравяйте, че първото и най-важно нещо за една красива походка е добрата стойка.

Какви са основните правила на кралската осанка

Гръбначният стълб трябва да бъде изправен, раменете да са разгънати а главата да е гордо вдигната. С такава поза жената излъчва увереност и оптимизъм с целия си външен вид и  няма да остане незабелязана, защото е известно, че хората са привлечени от тези, които имат късмет и са доволни от себе си.

Лошата стойка е не само слаб мускул, но и признак на определени психологически проблеми. Наведеният  гръб, напрегнатите рамене и сведена глава показват отчаяние и негативни мисли. Неслучайно казват: „Дяволът седи на раменете на прегърбения човек“. В резултат на това депресията и провалът се превръщат в постоянен фон в живота му. За съжаление, стресът е ежедневие  в съвременния живот. Въпреки това можете и най-важното трябва да се борите с него.

Първо правило

Винаги и при всякакви обстоятелства дръжте гърба си изправен, и когато ходите и когато седите. Правият гръб е символ на спокойствието, а извитият гръб показва спад на жизнеността. Как да свикнете да държите гърба си изправен? Достатъчно е да стоите няколко минути, като се притискате към стената с тила, прасците, задните части и цялата равнина на лопатките. След това запомняйки тази позиция се опитайте да я поддържате при ходене.

Второ правило

Разгънете раменете си и спуснете лопатките. Не се срамувайте от гърдите си, напротив какъвто и размер да са, трябва да ги покажете. След това се опитайте да бъдете незабележима,  като наведете глава и погледнете към пода. Няма да работи! Правилната стойка изисква да ходите с високо вдигната глава.

Трето правило

Не се навеждайте в долната част на гърба. “Сенилната” поза се насърчава от заседналия начин на живот. Ако се опитате да станете от стол, без да променяте наклона на долната част на гърба, тогава в огледалото ще видите просто една старицата. Напоследък се произвеждат специални седалки, проектирани така, че точно да гарантират изправеното положение на гърба.

Четвърто правило

Походката ви трябва да е лека. Няма да е добре, ако стъпвате като хипопотам, предизвиквайки  малко земетресение. Тежката походка се отразява не само на ставите, но и на състоянието на ходилата ви , дори и да не сте с наднормено тегло. Спомнете си как Анна Каренина съчетаваше очарователната пълнота на тялото си с грациозността на всяко свое движение. Вземете пример и от моделите на дрехи. За да не се търкалят от крак на крак те се научават да поставят краката си в една линия. Това ходене „по струна“ също подчертава плавното и бавно замахване на бедрат, което наподобява махало, наляво, надясно … И запомнете, че не бива да извивате специално бедрата си, защото ще изглеждате вулгарно.

Пето правило

При движение раменете ви трябва да са изправени. Бъдещите офицери от царската армия в училищата се правели следното: завързвали на гърба си дълга линийка и поставяли чаши с вода в картонени поставки на презрамки, които не трябвало да се разливат при ходене.

Вкъщи, вместо това  можете да се разхождате с книга на главата. Това освен, че ще ви помогне да държите главата си изправена, но също ще укрепи мускулите на шията и  ще премахне двойната брадичка.

Шесто правило

Стъпвайте уверено, но от пръстите на крака. Ако искате да постигнете наистина лека и елегантна походка, гордо носейки тялото си напред, тогава натоварването от петите трябва да се прехвърли върху предната  част на стъпалата, тоест по-близо до пръстите. Умерено високите токчета ще ви помогнат за това, а тези без ток само ще правят походката ви неестествена.

Седмо правило

Приберете корема и стегнете дупето си, и за да ви е по-лесно правете това на празен стомах. Отсъствието на усещане за преяждане като цяло допринася за лекота на цялото тяло и  необременена с допълнителни калории  походка.

Осмо правило

Не се срамувай!  Често причината за прегърбването е, че пвихологически е много трудно да ходиш като кралица и да гледаш хората право в очите. По-лесно е да се скриеш, да притиснеш главата си в раменете и да не привличаш твърде много внимание към себе си. Запомнете, че само горда стойка, прав поглед с леко предизвикателство и абсолютна увереност във всяко движение ще попречат на другите да забележат например скъсаният ви чорап или старомодна дамска чанта.

Девето правило

Знайте как да носите дрехи. Походката зависи от настроението, обстановката, облеклото и дори от прическата. Косата, събрана на тежък възел в задната част на главата, неизбежно издърпва главата малко назад, изправяйки едновременно раменете и гръбначния стълб. Леките ефирни материи на пола или  рокля  правят движението плавно, а те се стичат около фигурата ви и подчертават дискретно нейните форми.

Десето правило

Не само да изглеждаш добре, но и да си кралица. Само самочувствието и увереността, идващи отвътре, могат да накарат кралското да стане ваше постоянно състояние. За да възникне това чувство, не е необходимо да се сдобиете с благородническа титла или да влезете в десетте най-богати жени в света. Разровете се в душата си и намерете най-голямата  добродетел в себе си. Какво откривате там?

Може би най-мъдрата майка? Страхотна любовница? Професионалист на високо ниво? Може да сте и профисионалист в изкуството на плетене на килими.  Разхождайки се по улицата или сядайки в градския транспорт, често си спомняйте своето съвършенство в тази област, недостижимо за простосмъртните. С такива мисли е просто невъзможно да се прегърбите, да разбъркате краката си и да увесите носа си.

 

Какви са тайните на леката походка?

Добрата стойка се крие  преди всичко в силните мускули на гърба. Докато гърбът е изправен, мускулите работят, а ако гърбът има тенденция да се върне в прегърбена позиция, това означава, че мускулите на гърба са слаби и трябва да бъдат подсилени.

Вторият компонент на леката походка е правилното движение. Когато ходите, краката ви трябва да се движат, а не главата, бедрата и ръцете. Размахването с ръце е тийнейджърски навик. Трябва да се научите как да ги държите свободно, така че движенията на ръцете да са естествени и свързани с ритъма ви на ходене. Коленете трябва да са напълно изпънати при всяка стъпка, като трябва да стъпвате на цял крак, а не само на пръсти или да тропате с пети. Дължината на крачката ви трябва да е подходяща за вашия  ръст и дължината на краката ви.

Не е нужно да сгъвате краката си навътре, защото в противен случай ще се люлеете като лодка по вълните. Обратно, когато краката са силно разгърнати, центърът на тежестта се измества и походката става като на пате.

За да разберете как се движите направете следното. Опънете едно въже на земята и вървете по права линия и след това погледнете отпечатъците си.

За да развиете лека походка, е полезно да се научите да стъпвате като моделите от света на модата, които поставят краката си един пред друг, все едно ходят по мислено начертана права линия.

За да придобиете кралска осанка излъчвайте стил, финес и самоувереност чрез вашата походка. Така ще се откроявате от останалите и ще правите много добро впечатление.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *