10 образователни платформи, които превръщат ученето в забавление

0000Училищният период в живота на човек може да бъде един от най-натоварените – през целия ден уроци и изпити, а след това домашна работа, която трябва да се подготви. Дори и след края на училището и университета, за модерния човек обучението не спира. Как обаче да направим така, че да усвояваме бързо и трайно полезната за нас информация? На помощ идват редица софтуерни решения, основани на съвременните обучителни методи като видео уроци, геймификация, мисловни карти и др. Представяме ви десет от най-добрите образователни стартъпа, които имат за цел да направят процеса на учене лесен и пълноценен.

За наша гордост един от екипите, които попадат в Топ 10 на иновативните образователни платформи, е българският сайт за видео обучение Ucha.se. Обявен за образователен сайт номер едно на България, порталът съдържа над 3000 видео урока по химия, биология, физика и др. Целта му е да осигури по-бързо разбиране и усвояване на материала извън класната стая, в удобно за ученика време. LanguageBox е друга българска образователна платформа, която осигурява онлайн курсове за обучение по английски език. Услугата предлага обучение от квалифицирани преподаватели по установени учебни помагала.

MyPrep е гръцко мобилно приложение в помощ на студентите. Софтуерното решение проследява крайните срокове за изпълнение на техните проекти, както и датите на изпитите им. Системата отчита резултатите на студента, помагайки му да подобри успеха си. Също от южната ни съседка идва онлайн платформата за обучение SpaceTeacher, която свързва хора, желаещи да изучават чужди езици. Инструментът позволява учене в компанията на приятели чрез он и офлайн сесии.

2Tangos е австрийска платформа, която свързва хора с различни таланти, имащи желание да обучат на своите умения други хора. Естонският образователен стартъп 1Knows използва геймификацията като метод на учене и помага на хора с висока мотивация, но без конкретен план при усвояването на даден материал. Естонският инструмент Lingvist си поставя високата цел да обучи потребителите си във всеки един език за 200 часа, използвайки модерни методи на обучение.

Литовското приложение bliu bliu залага на видео клиповете, за да направи обучението по чужд език лесно и бързо. Румънската платформа за обучение на възрастни Forward Thinking е основана на принципа на “мисловните карти”, а чрез словенския софтуер Speekle.skпотребителите се обучават в правилно произношение.

Мария Иванова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *