Два случая, в които обаждане на Пътна помощ е задължително


Шофирането по открития път е едно от най-големите удоволствия в живота. Но безопасността на пътя е важна и гарантира, че шофьорът и спътниците му могат да се насладят на пътуването.

Но за съжаление често се случват инциденти, които изискват съдействие от страна на Пътна помощ. Все пак трябва да се признае, че огъването на калниците и драскотините са най-малкото нещо, което може да се случи. Различни видове автомобилни инциденти могат да доведат до тежки наранявания или смърт. Според СЗО всяка година около 1,25 милиона души умират в автомобилни катастрофи, което е средно 3287 смъртни случая на ден. Това да данни, които не са приятни, но именно те карат хората да осъзнаят, че трябва да бъдат отговорни на пътя и да мислят за безопасността – не само своята, но и на останалите участници в движението.

Ако все пак се стигне до подобен неприятен инцидент, всеки знае, че може да разчита на пътна помощ. А ето няколко случая, за които тя е задължителна.

1. Преобръщане

Най-новите модели автомобили се предлагат с различни въздушни възглавници като важна характеристика за безопасност при катастрофа. И  странични такива , и предни, те се задействат при първите признаци на удар.

Въпреки че въздушните възглавници могат да помогнат за минимизиране на нараняванията, при преобръщане те може да не са достатъчни, за да предотвратят тежки наранявания или смърт. Обикновено причина за преобръщане е високата скорост или внезапни промени в посоката.

Подобни инциденти могат да доведат до тежка травма на главата и врата и дори да оставят шофьорите и пътниците в капан в катастрофирало превозно средство.

2. Катастрофа с една кола

Повечето хора си мислят, че най-опасните автомобилни катастрофи включват повече от едно превозно средство.

Но такава може да стане и само с един автомобил.

Тези видове инциденти често се случват заради на сънливост или разсеяно шофиране, като например:

Шофьорът се разконцентрира за няколко секунди, за да погледне телефона;

Шофьор удря животно на тъмен път;

Шофьор излиза зад завой твърде бързо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *