Японски стипендии за бъдещите инженери и интерактивни работилници за бизнес у нас

Японски университет, който предлага уникални инженерни програми на английски език, както и щедри стипендии за бакалаври и магистри, ще бъде специален гост на изложение с европейски университети. Kyoto University of Advanced Science – Япония е специалната изненада на 16-тото издание на изложението „Европейско образование за успешна кариера“ на 7 март, в хотел „Хилтън“ – София. Представител на университета ще изнесе лекция, в която ще разкрие тайната за успех на инженерите на бъдещето. А именно – интердисциплинарен подход в инженерното образование, засягащ всички подспециалности в сферата едновременно. Причината за гостуването на японския университет е все по-нарастващият интерес на родните студенти към нови учебни дестинации не само в Европа, но и извън Стария континент.

Организаторите на изложението от Едланта са подготвили и паралелно събитие под мотото Business Your Future: интерактивни работилници под ръководството на преподаватели в бизнес факултетите на университети от Великобритания и Нидерландия. По време на работилниците бъдещите студенти ще станат част от реалната академична среда на конкретни учебни заведения и ще усетят от първо лице процеса на преподаване и работа в екип по конкретни казуси от бизнеса: как да реагираме в състояние на криза, какво е „рискова инвестиция“, какво означава да си „предприемач“ и т.н.

Това специално издание на изложението „Европейско образование за успешна кариера“ ще бъде изпълнено и с презентации по теми за ранно кариерно ориентиране, избор на подходяща бакалавърска или магистърска програма на английски или немски език, начини за финансиране на образованието в чужбина и други.

Сред гостите на събитието ще бъдат едни от най-престижните университети и образователни институции във Великобритания, Нидерландия и Германия. Сред тях се откроява University of Southampton, чиито програми по електронно инженерство, строително инженерство, музика и рехабилитация са в топ класациите. University of the West of England в Бристол – град No 1 за живот и реализация на студенти във Великобритания, привличат студенти от цял свят с възможностите за стажове в световноизвестни компании. От Нидерландия ще гостува един изключително интересен изложител – NHL Stenden University of Applied Sciences, който има собствен хотел, управляван от студентите в специалност International Hospitality Management. За втори пореден път сред изложителите е и WSB Universities, Полша с клонове в 10 от най-големите градове в страната.

Регистрацията за изложението е безплатна и отворена за всички ученици и техните родители.  Събитието стартира в 10 часа, а програмата от презентации и интерактивни работилници започва в 10.30 часа на 7 март в хотел“Хилтън“, София.

Повече информация за изложителите и програмата на изложението можете да намерите на: https://www.edlanta.com/obrazovanie-za-uspeshna-kariera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *