Юлияна Георгиева от ВУЗФ: С „Академия за предприемачи“ ще помогнем на младежи с визия да стартират свой бизнес

 

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) слoжи началото на нов проект, с който ще подпомага и насърчава младите, които искат да създадат собствен бизнес – „Академия за предприемачи“. Тя е безплатна и всеки, който иска да започне собствен бизнес, може да се включи в нея и да премине през цялостно обучение.

В интервю пред Българското национално радио Юлияна Георгиева – мениджър комуникации и кариерно развитие във ВУЗФ, обясни, че вече има голям интерес към Академията.

До момента хората, които са се регистрирали при нас, идват с ясна идея, която заедно ще реализираме и накрая (около месец юни) те ще представят своите финализирани идеи пред експертно жури”, каза тя.

В Академията може а се включи всеки, който има желание да развива предприемаческия си потенциал. В обучението ще се говори за това как се изгражда стратегия, как се развива бранд, как се развива организационна култура и изобщо важна ли е тя в днешно време. Ще бъде засегната и темата за правилната комуникация в една фирма, как се привлича финансиране, както и още аспекти от бизнеса, които ще бъдат полезни за бъдещите предприемачи.

Проектът има за цел да насърчи и подпомогне младите хора, които имат идея за свой собствен бизнес. По време на самата академия, участниците ще преминат
Те ще се обучават в различни модули, като всеки от тях ще засегне конкретни стъпки от създаването и развитието на техния стартъп
”, обясни още Юлияна Георгиева от ВУЗФ.

Академия за предприемачи“ започва на 28 април и ще се проведе онлайн. Участниците в нея ще се срещнат с преподаватели на ВУЗФ и с успешни български предприемачи, които ще бъдат техни ментори в процеса на изграждането на собственото им бизнес начинание. Младите предприемачи ще работят върху конкретни идеи, които с помощта на менторите, в края на академията трябва да се превърнат в цялостна концепция за жизнеспособен бизнес проект.

В края на проекта те ще трябва да представят проектите си пред експертно жури, което ще оцени финалните им проекти. Победителите ще спечелят стипендии за обучение в бакалавърските и магистърските програми по предприемачество във ВУЗФ.

Всеки, който иска да се включи, може да го направи безплатно като подаде своята заявка за участие до 26 април 2021 г

Цялото интервю на Юлияна Георгиева за БНР може да чуете тук: https://bnr.bg/post/101452991/vuzf-zapochva-nov-proekt-za-nasarchavane-na-mladite-predpriemachi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *