Червената рокля – с какво подхожда и как да съчетаваме

Психолозите интерпретират червеното като цвета на неизчерпаема енергия, топлината и необузданата страст. Хората, които гравитират към облеклото в червено, обикновено са с лидерски способности, смелост, откритост и издръжливост. В допълнение, червеното е символ на любовта и желанието, началото на живота и чувствата. Един чувствен и стилен модел, ето тук: http://fashioncolors.eu/dreha/damski-drehi/дамска-рокля-в-червено-с-дантела-10201929.

Комбинация от сив и червен цвят е подходяща за почти всички. Освен това, тази комбинация е популярна, защото изглежда по-малко предизвикателна, отколкото, например, бяло и червено. Сред сивият червеният цвят изглежда много по-мек и по-комфортен.

Комбинацията от червени хроматични тонове

В допълнение към класическите комбинации, червените нюанси и ахроматични цветове, имат много други възможни варианти, в които ще бъдат използвани. Като основа можем да вземем контрастиращи ансамбли и червените комбинация с другия основен цвят – жълто и синьо.

Всички дами знаят, че хармонията на цветови комбинации лесно може да бъде получен, чрез комбиниране цвят.

Ансамбли, създадени от това правило, не създават напрежение. Те често се използват за получаване на ефект на градиент, където има плавен преход от един тон на друг. В интерес на истината, можем да кажем, че когато става дума за червено, такива комбинации винаги се получават закачливи и светли. Въз основа на гореизложеното, лесно можете да комбинирате червено с оранжево, лилаво, виолетово, малина, праскова, бордо, бежово, кафяво нюанси.

Контрастиращи комбинации

В модата световни дизайнери създават хармонично комбинация от зелен и червен цвят и обръщат внимание на лекота и нюанс на избрания цвят.

Комбинации от червени тонове с аква-зелено и тъмно-зелени палитра, богатата гама на червеният цвят съчетана със зеленикави тюркоазени нюанси. Едно нещо е сигурно – тези панаирджийски комбинации ще бъдат доста уместни за плажа и модата на младежта, летни ансамбли в анцузи и щампи.

Контраст е комбинация от червено и розово. В този случай, контраста ще се основава на лекота. За да се получи по хармоничност и “топлина” на цвета. Например, с червенo ще изглежда подходящо топло розово, тон праскова, но със студено червено по си подхожда пурпурен оттенък – студено розово с характерен синкав оттенък. Още модели може да видите и поръчате тук: http://fashioncolors.eu/drehi-etiket/червени-рокли.

Комбинацията от червено, жълто и синьо

Комбинация от жълто и червено спадат към категорията на динамични. Често се наблюдава и червена дреха с две линии в жълто и синьо. Такива двойки от цветове, използвани в изработката на спортни облекла и детско облекло.

 

1 thought on “Червената рокля – с какво подхожда и как да съчетаваме

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *