Френският факултет на Техническия университет – София празнува своята 25-та годишнина

0

С официално тържество на 12 юни 2018 г. (вторник), от 10.00 ч., в голямата зала на Федерацията на научно-техническите съюзи (гр. София, бул. „Раковски“ № 108) ще бъде отбелязана 25-тата годишнина от създаването на Факултета за френско обучение по електроинженерство (ФФОЕ).

Инициативата, на която официален гост ще бъде  г-н Мохамед Кетата, директор за Централна и Източна Европа на организацията на Франкофонските университети, се провежда в партньорство с Организацията на франкофонските университети и Френски институт в България.

На тържествена церемония ще бъдат връчени наградите на лауреатите на тазгодишното издание на Националния конкурс „Франкофонско високотехнологично инженерство“, ще бъдат отличени представители на високотехнологичния бизнес, успешни партньори на факултета, образователни институции, чуждестранни университети-партньори, световнопризнати учени. Ще присъстват изявени изследователи от академичния франкофонски свят. Участие са потвърдили ректори от водещи партньорски френски университети, ръководители на научни екипи.

ФФОЕ е единственото академично звено в България, което от 2002 г. има непрекъсната акредитация от Френската комисия за признаване на инженерно образование по две високотехнологични специалности – „Информатика и телекомуникации“ и „Електротехника, електроника и автоматика“. Дипломите са признати от Френската Република като равностойни на тези от френските университети.

След официалната церемония честването ще продължи с откриването на Международната научна конференция „Високи технологии за устойчиво развитие“ HiTECH 2018. В рамките на конференцията водещи френски преподаватели и изследователи ще представят резултатите от своите най-нови изследвания в тези области.

На юбилейното честване са поканени висши представители на дипломатическия корпус от франкофонския свят, на изпълнителната и законодателната власт, студенти, алумни, преподаватели, съмишленици, приятели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *