Фотоконкурс „Уики обича Земята”

От 1 юни до 30 юни 2016 г. доброволците от българската версия на свободната онлайн енциклопедия „Уикипедия” организират фотоконкурс за природна фотография от защитените територии на България.

Poster_witht_IBEIАко се разхождате из природата с фотоапарат, снимките, които направите и качите в конкурса, може да имате не само възможност да бъдат публикувани в статия в „Уикипедия”, но и да Ви донесат една от десетте награди в конкурса!

„Уики обича Земята” приема всякакви снимки, уловили характерни изгледи от нашите национални и природни паркове, резервати, защитени местности и зони по „Натура 2000″.

Не е задължително читателите да са имали отпреди това регистрация и редакции по статиите в енциклопедията. Не е нужно и снимките да са правени през периода на конкурса: спокойно може да са правени през изминали години и през други сезони. Важно условие е снимките да не са „селфита” или семейни, а да имат изцяло информационен и образователен характер. Другото много важно условие за участие в конкурса е снимките да бъдат предоставени под свободен лиценз.

Всички туристи и читатели на „Уикипедия” са поканени да вземат участие в състезанието.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *