Форумът “Лидерите, които строят” събра над 1200 души в УАСГ

На 28 и 29 септември в Университета по архитектура, строителство и геодезия се проведе първият по рода си интерактивен форум в сферата. Той събра на едно място студенти, млади професионалисти, компании и експерти в строителството и архитектурата. Събитието бе посетено от над 1200 души, които станаха част от множество интеракции, лекции, игри, предизвикателства и вдъхновяващи презентации.

Из коридорите и фоайето на университета бяха разположени 40 щанда, изградени от велпапе, специална кула за виртуална реалност от рамково скеле, осгурено от PERI, в която посетителите можеха да се насладят на дигитални изживявания. Паралелно на позитивната атмосфера и множеството интеракции из коридорите на университета в аула “Максима” се проведоха дискусионни панели с топ експерти в различни направления като образование, опазване на архитектурното наследство, алтернативни енергийни технологии, качество и цена на строителството, сградна обвивка, дигитална трансформация, умни градове и две специални лекции на тема мегаструктури.В една от тях арх. Коркут Йозгенлер, който е специален гост на форума говори на тема The Fascination of Megastructures. Лекцията беше вдъхновяващ разказ за неговия личен и професионален път.

Форумът “Лидерите, които строят” успя за два дни да преобрази коридорите и фоайето на университета, познат на повечето посетители на събитието. С щандове и мебели от велпапе, които ще бъдат рециклирани впоследствие, форумът се превърна и в едно от най-големите екологично съобразни събития в столицата. Организаторите от Hobelix благодарят на всички компании и личности, които ги подкрепиха в това начинание, както и на хилядите посетители, които се запознаха отблизо с разнообразните аспекти на архитектурата и строителството.

Генерален спонсор на събитието бе фирма Хоризонт Иванов, ексклузивен – MYX, а кулата за виртуална реалност беше изградена с подкрепата на PERI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *