Финалните три етапа в You Transfrom Today на Destructive Creation и Absolut

Destructive_Creation_EtapiOт 06 до 21 януари предстоят финалните три етапа в проекта You Transform Today на Absolut, в който публиката избра Destructive Creation да трансформират стар автобус в бар с помощта на Absolut. В самия край на 2014 г. посетителите на сайта www.transformtoday.bg избраха проекта за автобус с бар на Destructive Creation сред oбщо три техни идеи и решиха градските трансформатори да са облечени в Space Age стил по време на акцията. Отново с гласуване беше решено трансформацията да се случи по залез слънце и да се заснеме с дронове. Oт днес до 9 януари в ръцете на гласуващите е и следващият избор – каква да е темата, която Destructive Creation да развият в изпълнението на проекта – свобода, бягство или трансформация. В следващия етап от 12 до 15 януари посетителите на сайта ще решават какъв материал да се използва при преустройството на стария Икарус: кожа, тиксо или стъкло, и накрая от 16 до 21 януари ще остане да решим цветовата гама, в която да видим финалния арт проект: черно-бяло, флуоресцентно или синьо.

Идеята за превръщане на стар автобус в бар е на Destructive Creation и спечели с убедителната преднина в досегашните етапи на кампанията You Transform Today, в която публиката избира и режисира следващия арт проект на Absolut. Aрт колективът, който беше избран от посетителите на сайта www.transformtoday.bg сред няколко български артисти от различни сфери, вече няколко години провокира и трансформира градската среда с редица акции със силен социален контекст. След като за първи път станаха известни с акцията „В крак с времето“ на Паметника на Съветската армия в София, Destructive Creation превърнаха складова база Зимница във Фабрика за градско изкуство и дадоха нов живот на пейките на Свети Седмочисленици, водени от мотото си: „Да го беше направил ти“. Това са само някои от проектите им, вдъхновени от идеологията, че всички носим отговорност за добрите дела, стига да спрем да мрънкаме и да започнем да действаме. Такива са целите и на дългосрочната инициатива Transform Today на Аbsolut, която подкрепя и провокира млади, смели и вдъхновяващи хора по целия свят да поемат рискове и да създават нещо позитивно, ново и различно, трансформирайки себе си и областта, в която работят.

Тази година Transform Today отправя покана за действие не само към артистите – участници, а към всички хора с креативно и проактивно мислене и поведение, които искат да трансформират своята среда в позитивна посока. Всеки може да вземе участие в трансформацията, давайки своя глас на www.transformtoday.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *