Фестивал на плажното четене стартира в Албена

0001Курортът Албена е домакин на фестивал на плажното четене. Форумът стартира с участието на един от най-четените български автори Калин Терзийски. Той представи новата си книга “Аскетът в мола”, издадена през тази година от издателство “Сиела”.Срещата с автора продължи почти четири часа във формална и неформална част.

През целия август книжни любимци ще гостуват на плажа и ще се срещат със свои читатели. Следващата среща от програмата на фестивала на живо с гостуващ автор е на 5 август от 12.00 часа с младата и талантлива Станислава Кара, филмов журналист и пътешественик, носител на престижни международни награди и продуцент на сутрешен тв блок. Книгата, която тя ще представи, е “Повикът на щастливата случайност”. Михаил Вешим ще бъде гост на фестивала на 8 август от 11.30 ч.

„Ние вярваме, че все още четящите хора в България са повече от пишещите. Това лято ще добавим към програмата си и свободното четене на качествена литература, а в комбинация с чаша свежо вино то си става неустоимо предложение“, споделиха организаторите от бистро „Дионисиус“. Те разкриха и изненадата за гостите на литературните срещи – при закупуването на книга ще получават и чаша вино по избор на една от винарските изби „Любимец“, „Тера Тангра“ или „Свищов“.
Партньори на фестивала са издателство Сиела и сайтовете „Аз чета“ и Peika.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *