Факти и митове за ремонт на покривите

Съществуват някои много погрешни схващания относно покривните материали. Затова, когато се наложи да реагирате, най-добре се обърнете към специалисти, например може да потърсите експертите от Покрив.com, София.
Да, наистина, че много непроверена информация се тиражира за покривната конструкция. Предразсъдъците важат както за плоски, така и за стръмни покриви и са свързани с техните специфични видове.

ремонт на покриви от Покрив.com

Често повтарящите се фалшиви аргументи срещу плоски покриви са сериозните проблеми с осигуряването на тяхната херметичност, трудности при поддържането на плоския покрив в правилно състояние, както по време на сняг, така и когато голям брой листа падат от дървета или високите разходи за тяхното изграждане. Всъщност структурата на плоския покрив изисква внимателност при полагане на ламарината, но съвременните материали гарантират не само пълната плътност на покрива, но също така улесняват използването му като пространство за тераса или градина на покрива.

Ефективното избавяне от сняг или листа изисква внимание, за да не се повреди покритието, но си струва да се помни, че движението върху плосък покрив е много по-лесно, отколкото върху наклонен покрив, и специални решения – например отопление на избрани части точно в канализацията, което намалява образуването на ледени блокажи – може да намали тези неприятности. Трябва също така да знаете, че изграждането на плосък покрив не изисква значително по-големи разходи, особено като се има предвид, че този тип сграда осигурява много по-полезно пространство на последния етаж. Това означава много по-ниски разходи за изграждане на един метър полезно пространство.

За различните видове скатни покриви могат да се чуят и много не съвсем верни митове. Най-голямото погрешно схващане за тези видове покриви е, че се твърди, че са по-уязвими към повреди при силен вятър. Всъщност тази характеристика е резултат от вида на използваното покритие, както и от факта, че структурата му трябва да се справя както с налягането на вятъра, така и със силата на засмукване.

Що се отнася до самия тип стръмен покрив, най-простите двускатни покриви често се обвиняват в разваляне на външния вид на сградата – изглежда като плевня. Покривът обаче е само кулминацията на цялото тяло, а външният му вид също се влияе от оформлението на входа на сградата, размера на прозорците или пропорциите на цялото. В случая на покриви с четирите валми, най -често повдигнатите възражения са малкото пространство в тавана и недостатъчното осветление – проблемите с пространството обаче се дължат главно на дизайна с твърде ниски стени и проблема с липсата на светлината може да се оправи с помощта на практични прозорци. Повече подробности ще откриете на https://покрив.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *