Правителството взе решение за удължаване на епидемичната обстановка и затягане на мерките от 27 ноември. Това обяви на брифинг министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Преустановяват се посещенията във всички образователни институции – университети, училища, детски ясли и градини. Учебната дейност на учениците минава онлайн до 21 декември.

Забраняват се всякакви извънкласни дейности и занимания и в училищна и в извънучилищна страна, образователни центрове и школи, университети, детски клубове.

Преустановяване на всякакъв вид колективни спортни мероприятия, конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, културни и други развлекателни мероприятия, включително частно организирани тържества.

Продължава забраната за посещения в дискотеки, пиано барове, нощни барове, бар-клубове. Преустановява се работата на заведенията за хранене и развлечение: ресторанти, заведения за бързо обслужване, увеселителни и игрални зали, питейни заведения, кафе-сладкарници, барове и др. Същите могат да работят само за доставки на храна по домовете.

Преустановява се и работата на всички нехранителни магазини, включително търговски и големи центрове от типа мол, с изключение на аптеки, дрогерии, доставчици на пощенски услуги, банки, застрахователи и доставчици на платежни услуги.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *