Ученици ще помагат на ученици да изберат училище след 7-ми клас

0

10352288_1544424235824552_8522176920988924610_nНад 50 столични гимназии ще участват в първия по рода си еднодневен форум от ученици за ученици. Събитието, наречено SchoolGenerator, ще се проведе на 9 май в столичното 22-ро СОУ “Г. С. Раковски”. В рамките на инициативата ученици ще консултират кандидат–гимназисти за училищата, в които са решили да кандидатстват след 7 клас на територията на град София.

Младежите ще разказват на всички желаещи каква е базата на дадено училище, какво е нивото на преподаване, какви са извънкласните дейности и какви допълнителни възможности има за учащите в него. Освен изложението, присъстващите могат да посетят и лекционната програма, в която са включени модули за професионално ориентиране и кариерно развитие, съвети за успешно представяне на матурите и други теми.

School Generator e проект в рамките на програмата Able Mentor, която свързва студенти и доказани професионалисти с ученици от горните гимназиални курсове в мрежа за споделяне на знания и опит. Заедно те решават конкретни казуси, с които повишават знанията и уменията на учениците. Проектът е разработен и се администрира от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE).

Повече информация за форума е достъпта в официалния сайт на SchoolGenerator.

——————————————————————————————————————————–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *