Ученици и ментори разработват проекти по програма на ABLE Mentor в Американския университет в България

0

Програмата на ABLE Mentor Благоевград и Американския университет в България се провежда за 3-ти пореден сезон. Тя е напълно безплатна, предназначена е за ученици от 10-ти и 11-ти клас и стартира на 28 октомври 2017 г.

Партньорството между Американския университет в България и Асоциацията на българските лидери и предприемачи стартира в началото на 2016 г. През последните 2 сезона се включиха общо 36 екипа, които успешно реализираха проектите си в три сфери – бизнес, социална и личностно развитие. В програмата участваха ментори и ученици от няколко училища в Благоевград – ЕГ „Акад. Л. Стоянов“, ПМГ „Акад. С. Корольов“ и ПГИ „Иван Илиев“.

Програмата ABLE Mentor се провежда 2 пъти в годината – от ноември до януари и от март до юни. Учениците и менторите са разпределят в екипи по 1 ментор и 1 ученик в зависимост от общите им интереси. В рамките на 3 месеца те разработват собствен казус или проект в една от трите възможни сфери.

В основната идея на ABLE Mentor е залегнало индивидуално менторство и изграждането на устойчива връзка на доверие между участниците във всеки един екип. Основата цел е повишаването на знанията и уменията на учениците. Менторите и учениците имат възможност да участват и в различни обучения и други мероприятия, организирани от ABLE Mentor.

ABLE Mentor е проект на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE). Основна задача на програмата е да свързва студенти и доказани професионалисти с ученици от горните гимназиални курсове в мрежа за споделяне на знания и опит.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *