Учениците в Пловдив ще се състезават за смарт класна стая в своето училище

unnamedSamsung стартира конкурс между средните училища в Пловдив, на базата на който ще се реши кое да е първото училище в града със своя „смарт класна стая”. Конкурсът се провежда под надслов „Защо моето училище е ”най-умното” и целта е чрез него да се изберат най-мотивираните ученици, които да се възползват от предимствата на дигиталната класна стая.

Инициативата се провежда като част от глобалната платформа на Samsung, с която компанията подпомага образователната система в цяла Европа и интегрира технологиите в образователния процес. Конкурсът е продължение на вече създадената в София първа „Смарт класна стая” в 23-то СОУ „Фредерик Жолио-Кюри” през септември тази година, където ученици от 10-ти и 11-ти клас се обучават в предприемачество и икономическа грамотност по предметите „Учебна компания” и „Умения за успех” на Джуниър Ачийвмънт България. Обучението става чрез изцяло интегрирана система от дигитално съдържание и свръхмодерно технологично оборудване с таблети и електронна дъска от Samsung.

Конкурсът ще бъде отворен от 25.11.2013 до 08.12.2013 г., като за този период учениците заедно със свой учител-координатор ще трябва да подготвят 2-минутно видео, чрез което да обяснят защо тяхното училище е „умното”. Всяко видео ще трябва да се качи в специално приложение, създадено на страницата на Samsung във Фейсбук: http://www.facebook.com/SamsungTrendsBG. Участниците ще имат право да качат своите видеа и на избрани от тях онлайн видео уеб страници. В периода 09 – 16.12.2013 г. стартира едноседмично онлайн гласуване, в което широката общественост ще има възможност да изрази своите предпочитания за изработените от учениците видеа.

Крайното решение за избор на училище ще се вземе на базата на обща оценка, която отразява резултатите от гласуването и оценка от гласовете на оторизирано жури. Победителят ще бъде обявен на 19.12.2013 г., а самият проект по реновиране и инсталиране на „смарт решението” ще се извърши през януари 2014 година, като целта е новата „смарт класна стая” да бъде готова за ползване от началото на втория учебен срок.

Комуникацията на инициативата ще се проведе във Фейсбук (на посочената вече страница на Samsung), както и чрез листовки, плакати и кратки презентации от екип на Samsung в предварително избрани училища.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *