Уча.се и БАМП показват колко е яко да си творец!

Образователна поредица с анимационни видеа разказва кой кой е в музикалната индустрия и как песента се превръща в хит

 

Защо музикалната индустрия прилича на палто и какво е общото между една песен и глава лук? Трябва ли ти екип, освен армия последователи в социалните мрежи, за да станеш звезда? Колко е важно да си в час с правата си, за да стане твоето изкуство кариера и в джоба ти да влезе нещо повече от телефона ти със записи? Това са част от въпросите, чиито отговори очакват малки и големи бъдещи творци в първата по рода си поредица уроци за света на музикалната индустрия, създадена у нас от Уча.Се и Българска асоциация на музикалните продуценти (БАМП).

Анимираните видеа водят с един клик при теб успешната кампания „В час по интелектуална собственост“, по време на която музикалният продуцент и джедай в защитата на авторските права Саня Армутлиева разговаря за стойността на творчеството с възпитаници на училища по изкуствата – и така цяла година, че даже и любими изпълнители се върнаха в клас с нея, за да разкажат за своята мечта в музиката. Сценариите на този забавен наръчник за пътя на една творба от идеята в главата ти до готовия за бис продукт са създадени с помощта на БАМП, а заслугата за ефектната визия е изцяло на креативния екип на Уча.се.

„Образованието е силата, която има потенциал да променя света и да ни прави по-добри – това е споделеното ни кредо с Уча.се. Сбъднахме мечтата си да влезем в дигитален диалог с децата и да заговорим с тях на един разбираем език по сложните теми на интелектуалната собственост. А светът на музикалната индустрия и авторските права получи нов забавен прочит, който, надявам се, ще се хареса и на деца, и на родители.“, коментира изпълнителният директор на БАМП Ина Килева.

„С партньорството си с БАМП и поредицата видео уроци целим да запознаем учениците с най-важното от музикалния бизнес и да ги мотивираме да се доближат още повече до изкуството, да го опознаят и използват за себеизразяване, да бъдат креативни и развити личности. Искаме да им вдъхнем смелост да преследват мечтите си и да вярват, че талантът им може да се превърне в успешна кариера и трудът на творците трябва да бъде ценен и уважаван.“, коментира основателят на Уча.се Дарин Маджаров.

Първото видео от поредицата можете да гледате на Фейсбук страницата на Уча.се от понеделник, 27 януари. В следващите три седмици анимираните уроци с гласа на Симеон Колев от „БГ Радио“ ще променят представите ви за музикалната индустрия всеки понеделник от 20:30 часа. Видео уроците ще бъдат достъпни напълно безплатно и в раздела „Ценно и интересно“ в сайта на Уча.се.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *