УНСС изпревари Оксфорд и Харвард в конкурс по право

1 Free_team_building_2-300x87Възпитаниците на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) спечелиха награда от най-престижното състезание по международно право за студенти в света – JESSUP 2014. Виктория Дочева, Екатерина Димитрушева, Ивайло Димитров, Красимира Игнатова и Траян Косев успяха да завоюват приза Dillard, който се присъжда на отбора, подготвил най-добрата писмена защита (мемориал).

Мемориалът на българския отбор бе оценен от съдийската комисия като по-добър от тези на първите 32 отбора в света, включително на някои от най-престижните световни университети като Харвард, Джорджтаун, Оксфорд. Под ръководството на Виктор Серафимов и Инна Учкунова от Сдружението за международни състезания по право българският отбор успя да надмине и шампионите от Куинсланд (Австралия).

Състезанието се провежда под формата на съдебен процес, който се оценява от жури. Присъжда се една голяма награда и няколко в различни категории, каквото е и отличието на студентите от УНСС. През тази година състезанието по право се е провело за 55-и път. В него са се включили студенти от над 550 юридически факултета от повече от 80 страни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *