На 21 октомври от 18 ч. ще започне уебинар на тема: “Как ученето в училище може да е приключение”. Събитието е подходящо за всички учители, които усещат, че магат да надградят подходите на преподаване, наблюдават, че ентусиазмът на учениците може да бъде по-голям и имат желание да разпалят интереса им към знанията.

Основни теми по време уебинара ще бъдат: почитане на процеса на учене, кое е детето ученик, използване на различни подходи и техники, предлагане на ежедневни кратки уроци, грешките и тяхната корекция, стратегии за насърчаване на учениците и др. Експерт по темата ще бъде психологът и детски учител Анна-Мария Йоцова. Тя е съосновател на Монтесори детска къща и училище „Откривател“ и “Монтесори Общност България”, присъдинена организация към Международната Асоциация Монтесори (AMI).

В стремежа да подкрепи развитието на потенциала от ранна детска възраст до юношеството, продължава да учи за децата в различните периоди на тяхното развитие и има международни дипломи за работа с деца във възрастите 3-6 години, 6-12 години и 12-18 години от AMI, основана от д-р Мария Монтесори. В последните години работи ежедневно с деца, родители и учители, участва като лектор в семинари в България и международни форуми. Интересите ѝ са в сферата на педагогиката от раждането до юношеството, развитие на човешкия потенциал, подобряване на изживяването от детството в семейството, детската градина и училището.

Повече информация за събитието има тук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *