Удължава се срокът за регистрация в конкурса Сайт на годината

0

Най-голям интерес до момента има към категорията Електронен магазин, в която участниците могат да получат най-голяма стойност от своето участие, разпознаваемост, ценна обратна връзка и конкурентно предимство пред другите онлайн магазини

 

“Фондация за активно развитие на уеб“ удължава срока за регистрация в конкурса Сайт на годината. Поради големия интерес към единствената българска надпревара за уеб проекти, регистрации ще се приемат до 14 октомври, включително. Събитието и тази година ще събере най-интересните и разпознаваеми проекти в уеб пространството у нас и ще покаже тенденциите в развитието на този динамичен сектор.

 

Конкурсът е подходящ за електронни магазини, фирмени сайтове, мобилни приложения, онлайн медии и други проекти – както такива, които са стартирали наскоро и имат нужда от признание, така и наложили се сайтове, които планират редизайн или търсят причините защо не получават очакваните посещения.

 

Собствениците на нови сайтове ще получат много добра възможност да представят проекта си пред по-широка публика, да получат отзиви за него, както и ценна обратна връзка от експертите в журито, включващо над 30 от най-изявените български специалисти по уеб разработка, дизайн и дигитален маркетинг.

 

Сред досега записалите се участници най-силен интерес има към категорията Електронен магазин. За този тип проекти експертизата на журито може да даде огромна стойност, която след това лесно да донесе повече бизнес на техните собственици. В добавка те получават възможност да представят сайтовете си пред онлайн общността, както и да намерят нови клиенти сред аудиторията на конкурса.

 

“Големият интерес от страна на собствениците на електронни магазини показва, че Сайт на годината носи реална полза за бизнес проектите в българското интернет пространство. Това е и знак за останалите такива проекти, че ако не се включат в конкурса, техните конкуренти ще получат ценно предимство и разпознаваемост, което ще ги постави в по-силна позиция в бъдеще” – сподели Жюстин Томс, основател на конкурса.

 

“На онези, които се отказват от участие, защото смятат, че няма да спечелят, мога да кажа, че сайтовете, които няма да бъдат наградени по време на конкурса, ще спечелят дори още повече. Те ще получат напълно безплатна обратна връзка от експертите в нашето жури, както и от аудиторията. Някои от водещите български онлайн специалисти са поели ангажимент да дадат на нашите участници напътствия какво могат да подобрят в своите проекти, както в технологично отношение, така и при дизайна, потребителското изживяване, маркетинга и съдържанието. Така участието в Сайт на годината ще им помогне да развият много по-силно своите сайтове в бъдеще и през следващите години да извлекат реални ползи от това. Това кореспондира и с нашата дългосрочна цел не само да показваме добрите примери в българското уеб пространство, а и да спомагаме за неговото развитие” – добавя още Жюстин Томс.

 

Сред победителите в минaлогодишното издание на Сайт на годината са иновативни проекти като образователния портал Уча.се, облачната платформа pCloud, електрическите скутери Motoretta, както и начинания с кауза като блога „Майко Мила“, българският портал за стара техника Sandacite.bg и др.

 

За да засили участието на иновативни компании през тази година екипът на конкурса е добавил сред категориите и такава за футуристични проекти, която да отличи визионерски начинания, създадени в България в области като виртуалната реалност, изкуствения интелект, отворените данни и др. Правилата са доразвити, защото браншът се променя динамично и екипът на конкурса продължава да търси нови възможности да включи и отличи повече перспективни дигитални проекти.

 

Останалите категории включват сайтове на фирми, на институции и физически лица, блогове, медийни сайтове, както и такива на каузи. Отделено е и специално място на мобилните приложения, блоговете, чуждоезиковите проекти, създадени от българи.

 

Победителите в конкурса ще получат престижното отличие Сайт на годината за съответната категория, уникална статуетка и грамота на церемония, която ще се проведе на 7 ноември. Журито ще даде и специална награда за принос в развитието на българската уеб среда. Кандидатстването в конкурса е много лесно и изисква символична такса за участие, която ще бъде използвана за покриване на разходите около инициативата. Всички желаещи могат да се регистрират за участие на адрес https://bgweb.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *