За пета поредна година Junior Chamber International – България (JCI България) търси десетте най-изявени млади личности на България! Точно в полунощ на 20 февруари 2019 г. беше отворена формата за номинации, която ще е достъпна до 31 март 2019 г. на интернет страницата на програмата.

„Най-изявените млади личности на България” (The Outstanding Young People of Bulgaria, TOYP Bulgaria) е програма, която цели да даде гласност и видимост на постиженията на млади българи на възраст между 18 и 40 години, които са реализирали изключителни постижения или изпъкват в избрани 10 области на обществения живот. В България програмата се организира от JCI България – неправителствена организация, част от международното движение Junior Chamber International.

По правило всеки може да номинира – както себе си, така и свой познат или приятел, или дори непознат, на чийто постижения и успехи се възхищава и вярва, че заслужават признание и по-голяма гласност. Номинираните трябва да са мъже и жени на възраст между 18 и 40 г., които притежават българско гражданство и имат доказани постижения в една от десетте категории:

● Бизнес, икономика и/или предприемачество;
● Политика, право и/или постижения в държавната администрация;
● Академични постижения или лидерство;
● Културни постижения;
● Морално лидерство и/или защита на околната среда;
● Заслуги към децата, световния мир и/или правата на човека;
● Хуманитарно и/или доброволческо лидерство;
● Научни и/или технологични разработки;
● Личностно развитие и/или постижения;
● Иновации в медицината.

Отличените за България в десетте различни категории се избират от външно жури, съставено от утвърдени професионалисти и общественици, и автоматично получават правото да се състезават за признание на международно ниво – в програмата на JCI “Най-изявените млади личности на света”. Финалът на програмата се провежда по време на Световния конгрес на JCI, чийто домакин през 2019 г. ще е Талин, Естония. Обединяващата тема между всички отличени, на национално или международно ниво, е службата им в полза на човечеството и приносът им към създаването на положителна промяна в обществото.

Повече подробности за програмата, категориите, изискванията за номинация и критериите за оценка можете да се намерите на официалния сайт на програмата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *