Третото издание на Kids in Tech ще се проведе през юни

Третото издание на Kids in Tech, този път под мотото Do it Yourself (DIY), ще се проведе на 11 юни в Спортна База “Бояна”/ Академия “Витоша”.

DIY е задължителен инструмент в арсенала на бъдещите създатели. Това издание на академията е посветено на измайсторяването на идеите на децата или иначе казано – прототипирането. Чрез лазерно рязане, 3D принтиране и дизайн мислене малчуганите ще могат да материализират идеите си, вдъхновявайки се от творческото мислене на световноизвестни архитекти, повлияли за създаването и изграждането на модерния технологичен свят – такъв, какъвто го познаваме днес и какъвто дори не си и представяме, че би могъл да изглежда в бъдеще.

Какви станции ще има?

Станция “Жиро-конструиро” /със Smartfablab/
Заедно на тезгяха! Ще използваме мечтите, умовете и ръцете си, за да сътворим неща с помощта на режещи и изграждащи инструменти. На тази станция децата ще преминат през:
– Майсторене на ръчно направени фигури с помощта на 3D писалка – демонстрация на технология чрез добавяне – 3D дудлър
– Рязане със стирорезка – демонстрация на технология на термично рязане.
– Майсторене на табелки с помощта на контурен трион и пирограф – демонстрация на технология на гравиране.

Станция “Създаване на игри и програмиране на роботи” /сMindHub/
Всички обичат танци и спорт. Ще програмираме роботите на Sphero да спортуват, a Dash и Dot да танцуват. Ще създадем игри и невероятни анимации на различни софтуерни среди.

Станция „Архитектурата на Франк Гери“ /с ДЕТСКА АРХИТЕКТУРНА РАБОТИЛНИЦА/
Ще разгледаме някои от най – интересните сгради на световно известния архитект Франк Гери. Ще разберем как съвременните технологии и материали помагат на архитекта да създаде впечатляващи сгради с екстравагантни извити форми и разчупена геометрия. Накрая всяко дете ще създаде макет, вдъхновен от характерния за Гери стил, използвайки бамбукови клечки, картон, хартия, паус и др. Тук ви очакваме с настроение за щури форми и нестандартни решения.

Станция „Движение-Забавление-Въображение“ /с Таратанци / Taratanci/
Ще раздвижим ума и краката си, преминавайки през различни физически предизвикателства. Упражнявайки ловкост и бърза реакция, малките приключенци ще развиват въображение и творческо мислене. Как се дели 11 на 16, за да се изтанцува Ганконо хоро? Раз-два-три… Та-ра-тан-ци!

Какво още?

Всяко дете участник в Kids in Tech получава правото на 3 безплатни тренировки във Футболна Академия „Витоша 13“ /F.C. Vitosha 2013/ и невероятната възможност да стане част от най-добрия детски футболен клуб в България. С този метод за трансфер на деца от технологии към спорт и обратно Kids in Tech се стреми да създаде неразривна връзка между двете дисциплини, за да гради ново поколение от умни и здрави деца.
Футболна Академия „Витоша 13“ е основана през 2013 г. като школа за тренировъчна и спортно-състезателна дейност в сферата на футбола, селекция и развитие на млади футболни таланти, както и организиране и администриране на спортни състезания.
В настоящия момент клубът набира тренировъчни групи, обхващащи деца и юноши между 7 и 15 г., като за това са ангажирани треньори с утвърден авторитет, между които Саша Симонович, Росен Танев, Трендафил Терзийски и др.

За кого е подходящо събитието Kids in Tech 3?

Събитието е подходящо за деца между 6 – 13 годишна възраст.

Кога и къде?

11.06.2017 г. от 08:00 – 13:00 ч. в Спортна База “Бояна”/ Академия “Витоша”.

Колко струва?

30 лв. и включва всички изброени по-горе активности + храна и вода.

Как може да запишете детето си?

Изпратете имейл на office@taratanci.com с Вашето име, име и години на детето и Ваш телефон за връзка или се обадете на някой от посочените телефони: 0885 037 116 / 0883 455 537.

Местата са ограничени.
6-7 г. –> 16 деца
8-9 г. –> 10 деца
10-12 г. –> 11 деца

Партньорски организации по проекта: Bee Smart Technologies, Bee Smart Tech България, MindHub, Smartfablab, Open CardBoard, ДЕТСКА АРХИТЕКТУРНА РАБОТИЛНИЦА, Таратанци / Taratanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *