Третото издание на Kids in Tech ще се проведе през юни

0

Третото издание на Kids in Tech, този път под мотото Do it Yourself (DIY), ще се проведе на 11 юни в Спортна База “Бояна”/ Академия “Витоша”.

DIY е задължителен инструмент в арсенала на бъдещите създатели. Това издание на академията е посветено на измайсторяването на идеите на децата или иначе казано – прототипирането. Чрез лазерно рязане, 3D принтиране и дизайн мислене малчуганите ще могат да материализират идеите си, вдъхновявайки се от творческото мислене на световноизвестни архитекти, повлияли за създаването и изграждането на модерния технологичен свят – такъв, какъвто го познаваме днес и какъвто дори не си и представяме, че би могъл да изглежда в бъдеще.

Какви станции ще има?

Станция “Жиро-конструиро” /със Smartfablab/
Заедно на тезгяха! Ще използваме мечтите, умовете и ръцете си, за да сътворим неща с помощта на режещи и изграждащи инструменти. На тази станция децата ще преминат през:
– Майсторене на ръчно направени фигури с помощта на 3D писалка – демонстрация на технология чрез добавяне – 3D дудлър
– Рязане със стирорезка – демонстрация на технология на термично рязане.
– Майсторене на табелки с помощта на контурен трион и пирограф – демонстрация на технология на гравиране.

Станция “Създаване на игри и програмиране на роботи” /сMindHub/
Всички обичат танци и спорт. Ще програмираме роботите на Sphero да спортуват, a Dash и Dot да танцуват. Ще създадем игри и невероятни анимации на различни софтуерни среди.

Станция „Архитектурата на Франк Гери“ /с ДЕТСКА АРХИТЕКТУРНА РАБОТИЛНИЦА/
Ще разгледаме някои от най – интересните сгради на световно известния архитект Франк Гери. Ще разберем как съвременните технологии и материали помагат на архитекта да създаде впечатляващи сгради с екстравагантни извити форми и разчупена геометрия. Накрая всяко дете ще създаде макет, вдъхновен от характерния за Гери стил, използвайки бамбукови клечки, картон, хартия, паус и др. Тук ви очакваме с настроение за щури форми и нестандартни решения.

Станция „Движение-Забавление-Въображение“ /с Таратанци / Taratanci/
Ще раздвижим ума и краката си, преминавайки през различни физически предизвикателства. Упражнявайки ловкост и бърза реакция, малките приключенци ще развиват въображение и творческо мислене. Как се дели 11 на 16, за да се изтанцува Ганконо хоро? Раз-два-три… Та-ра-тан-ци!

Какво още?

Всяко дете участник в Kids in Tech получава правото на 3 безплатни тренировки във Футболна Академия „Витоша 13“ /F.C. Vitosha 2013/ и невероятната възможност да стане част от най-добрия детски футболен клуб в България. С този метод за трансфер на деца от технологии към спорт и обратно Kids in Tech се стреми да създаде неразривна връзка между двете дисциплини, за да гради ново поколение от умни и здрави деца.
Футболна Академия „Витоша 13“ е основана през 2013 г. като школа за тренировъчна и спортно-състезателна дейност в сферата на футбола, селекция и развитие на млади футболни таланти, както и организиране и администриране на спортни състезания.
В настоящия момент клубът набира тренировъчни групи, обхващащи деца и юноши между 7 и 15 г., като за това са ангажирани треньори с утвърден авторитет, между които Саша Симонович, Росен Танев, Трендафил Терзийски и др.

За кого е подходящо събитието Kids in Tech 3?

Събитието е подходящо за деца между 6 – 13 годишна възраст.

Кога и къде?

11.06.2017 г. от 08:00 – 13:00 ч. в Спортна База “Бояна”/ Академия “Витоша”.

Колко струва?

30 лв. и включва всички изброени по-горе активности + храна и вода.

Как може да запишете детето си?

Изпратете имейл на office@taratanci.com с Вашето име, име и години на детето и Ваш телефон за връзка или се обадете на някой от посочените телефони: 0885 037 116 / 0883 455 537.

Местата са ограничени.
6-7 г. –> 16 деца
8-9 г. –> 10 деца
10-12 г. –> 11 деца

Партньорски организации по проекта: Bee Smart Technologies, Bee Smart Tech България, MindHub, Smartfablab, Open CardBoard, ДЕТСКА АРХИТЕКТУРНА РАБОТИЛНИЦА, Таратанци / Taratanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *