“Тренировъчен лагер” за IT новобранци организира Немечек България

0

Тримесечната програма RISE ще покрие ударно 16 технологични теми и ще подготви участниците за реалната работна среда. Приемът е отворен до 20 февруари

 

Тримесечен “тренировъчен лагер” за студенти и IT ентусиасти на старта на кариерното си развитие организира една от първите самостоятелни софтуерни компании у нас – Немечек България. Пилотното издание на RISE започва на 13 март 2023 година, като участието ще бъде безплатно. Програмата е високо интензивна и покрива 16 технологични теми – Program Lifecycle Basics, IO, Data Structures & Algorithms, Networking and Connectivity, OOP, Multithreading, Development and Methodology, Databases, Design Patterns, UI/UX, Web App Development, Software Architecture and Design Principles, Data Science and Machine Learning, Clean Code, Front-end Development и Cloud, Infrastructure & DevOps. Извън техническата подготовка основният приоритет на организаторите обаче е в този кратък срок участниците да получат стабилната основа, за да могат да започнат работа по реални проекти в работна среда. Това включва да развият критично мислене, умения за разрешаване на проблеми, адаптивност спрямо технологиите, прилагане на фундаменталните принципи, самостоятелност, но и работа в екип.

“Според лидерите на екипи в нашата компания, а и не само тук, най-важното при новобранците е да придобият този цялостен пакет от умения. Те ще им помогнат да знаят как да подходят, каква стратегия и инструменти да изберат, как да разпределят отговорностите и времето си, как да работят заедно, за да се справят с конкретния проект. Познаването на определена технология или програмен език безспорно са важни, но те се развиват в ход и могат да се променят, а това да си комплексен играч винаги е важно. Амбицията ни е първият RISE випуск да се дипломира точно с тези умения”, обяснява Мирослав Кошутански, Technical Lead в Немечек България и ментор в RISE.

Кандидатстването е отворено от тази седмица до 20 февруари, като първата стъпка е регистрация по документи. Във втората фаза, между 22 и 24 февруари, записалите се ще преминат през демонстрация на принципа на работа на RISE програмата – три лекции, след всяка от които ще трябва да представят решения на поставени задачи. Успешно преминалите ще бъдат поканени на интервю. Финално одобрените кандидати за първия випуск на RISE ще бъдат обявени след 3 март.

“Още в процеса на кандидатстване сме се постарали да покажем, че RISE не е стандартната академия за прохождащи IT специалисти, в която ще се фокусира само върху една или две технологии. Търсим хора, които имат куража да влязат в дълбоки води, да бъдат проактивни, да учат бързо и да се справят с крайни срокове. По-скоро си го представете като TOP GUN за IT новобранци.”, категоричен е Валентин Василев, Senior Software Engineer в Немечек България.

“Няма да е лесно, но ще е много интересно, а на финала участниците ще могат да започнат работа на Junior позиции в компанията.”, обещава още един от менторите в програмата – Никола Хилендаров, Team Lead.

За да може обучението да е наистина ефективно и резултатно, RISE ще се провежда на живо в офиса на Немечек България в София. Ангажиментът на участниците през тези три месеца ще бъде между 4 и 6 часа през всеки работен ден. Ежедневно ще бъдат поставяни конкретни задачи за изпълнение, по които ще се дава индивидуална обратна връзка. Освен до занятията от програмата, при желание обучаващите се ще имат достъп и до допълнителни събития и семинари за служителите на компанията.

RISE ще се води от осем топ ментори* от Немечек България, които от една страна имат дългогодишен професионален стаж в полето на различни технологии, и от друга – много сериозен опит с участието си в редица образователни инициативи. Проектът е създаден в сътрудничество с Филип Янков, който е основател на X8Aademy и е стратегът зад доказано успешни и резултатни образователни формати у нас.

При успешно завършване участниците ще могат директно да продължат работа на Junior позиция в Немечек България – един от най-стабилните работодатели в IT сектора у нас. Те ще се включат в софтуерни екипи, които са ангажирани с международни проекти. Ще запазят интеракцията с менторите си и ще могат да се възползват от опцията за гъвкаво работно време.

 

*Менторският екип на RISE:

Мирослав Кошутански, Technical Lead

Морети Георгиев, Team Lead

Стефан Петков, Software Engineer

Владимир Янакиев, Junior Software Engineer

Зехра Илияз, Mobile Developer

Боряна Тодорова, QA Team Leader

Никола Хилендаров, Team Lead

Валентин Василев, Senior Software Engineer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *