Топ предприемачи от САЩ обучават студенти във Варненския свободен университет

0

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър” посреща водещи американски лектори, които са и ментори на студентите от магистърската програма „Предприемачество”. В университета пристига Лари Бийл – създател на магистърската програма, финансов съветник и инвестиционен мениджър и Майкъл Марвин – водещ предприемач в IT-сектора и създател на Tech Valley. Двамата ще представят пред студентите темата „Управление на инвестиционния процес” от 10 до 13 май.

Магистърската програма “Предприемачество” на ВСУ “Черноризец Храбър” пренасе в България най-добрите бизнес практики от Силициевата долина. Първият курс от 30 магистри в програмата се обучават с индивидуални поименни стипендии от ментори от САЩ. Вече стартират и разработени от тях реални бизнес проекти.

Сред лекторите е Майкъл Марвин – истински гигант в IT-индустрията. Стартирал е и е развил над 100 технологични компании. Той е създател на Tech Valley, еквивалентът на Silicon Valley (Силициевата долина), но на източното крайбрежие. Бил е съветник на голям инвестиционен фонд с капитал от $1,4 млрд. От 2017 г. е част от екипа на Българския център по предприемачество. Той е основател и първи главен изпълнителен директор на старт-ъп, който става публичен 7 години по-късно и бива продаден на компания от Fortune 500. Основал е и участвал в управлението на seed capital фонд, инвестирал в старт-ъп компании в районите с големи университети.

Лари Бийл работи като финансов съветник и инвестиционен мениджър повече от 50 години. Той развива собствен бизнес в Силициевата долина, а сега помага на млади предприемачи от света да направят същото. Основател е на фондацията за междукултурно и инвестиционно управление „Интеркултура”.

Лари Бийл ще е специален гост на церемонията по връчване на дипломите на студентите от факултет „Международна икономика и администрация” на ВСУ „Черноризец Храбър”, която ще се проведе на 17 май от 14.00 ч. в университета. По-късно същия ден той ще се срещне с водещи представители на бизнеса от региона по темата „Менторството – малка инвестиция, голяма възвръщаемост”.

На 20 май студентите от магистърската програма „Предприемачество” ще представят пред него и група чуждестранни и български инвеститори разработените в рамките на програмата проекти за стартиране на собствен бизнес.

За първи път през учебна 2019/2020 г. факултетът „Международна икономика и администрация” на Варненския свободен университет предлага прием след завършено средно образование в специалност „Предприемачество и бизнес”. Бакалавърската програма стъпва на устойчивите модели на магистърския курс „Предприемачество”.

управление на входове

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *