Топ начини да направим кафето си здравословно

Кафето е една от най-популярните напитки в света. Много здравни специалисти смятат, че е и една от най-полезните. За някои хора това е най-големият източник на антиоксиданти в диетата, като изпреварва както плодовете, така и зеленчуците, взети заедно. Това важи, особено ако правите кафето си с кафемашина Саеко!

Ето и няколко съвета как да превърнете кафето си от здравословно в супер здравословно.

Без кофеин в следобедните часове

Кофеинът е стимулант, което е една от основните причини кафето да е толкова популярно. Той ви дава енергия и ви помага да останете будни, когато се чувствате уморени. Но ако пиете кафе късно през деня, това може да попречи на съня ви. Лошият сън от своя страна е свързан с всякакви здравословни проблеми.

Не слагайте захар в кафето си

Въпреки че кафето е здравословно само по себе си, лесно можете да го превърнете в нещо вредно. Най-лесният начин да направите това е да сложите цял куп захар в него.

Добавената захар е може би една от най-лошите съставки в съвременната диета на хората. Захарта, главно поради високото си количество фруктоза, е свързана с редица сериозни заболявания като затлъстяване и диабет.

Ако не можете да си представите живота си без подсладител в кафето, използвайте естествен такъв като стевия.

Изберете качествена марка, за предпочитане био

Качеството на кафето може да варира значително в зависимост от метода на обработка и начина на отглеждане на кафените зърна. Кафените зърна обикновено се напръскват със синтетични пестициди и други химикали, които никога не са били предназначени за консумация от човека.

Ефектите върху здравето на пестицидите в храните обаче са противоречиви. Понастоящем има ограничени доказателства, че те причиняват вреда, когато се намерят при ниски нива на продукцията. Независимо от това, ако се притеснявате от съдържанието на химия във вашето кафе, помислете за закупуването на органични кафени зърна. Те трябва да съдържат много по-малки количества синтетични пестициди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *