Тече записването за участие в “Чисти училища за светло бъдеще”

0

За първа година социално отговорната кампания на издателство “Клет България”, организирана до момента в рамките на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, ще се проведе в цялата страна. Училища, учебни центрове и школи имат възможността да се включат като заявят своето участие до 12 юли (петък). Регистрационната форма може да бъде открита тук.

“Всяко училище, всеки учебен център, всяка школа ежегодно изхвърля множество непотребна хартия. През 2020 г. си поставихме за цел да намерим решение как бихме могли да помогнем както на тях, така и на околната среда, но и да подкрепим една кауза. Дълго време обмисляхме каква точно да бъде кампанията и така се появи “Чисти училища за светло бъдеще” – инициатива, в която целият ни екип силно вярва. Заедно с членовете на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България успяхме да съберем тонове хартия през тези три години и да помогнем на хората, които се грижат и дават всичко от себе си за образованието и личностното развитие на децата със специални образователни потребности.”, коментира Магдалена Тодорова, ръководител отдел “Маркетинг” и “Ключови клиенти” в издателство “Клет България”.

Началото на кампанията “Чисти училища за светло бъдеще” се поставя през 2021 г., като само през изминалата година бяха събрани и рециклирани близо 25 тона излезли от употреба учебници, помагала, тетрадки и непотребна хартия от 29 учебни заведения в цялата страна, членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Събраните средства от кампанията бяха дарени на Център за специална образователна подкрепа “д-р Петър Берон”, гр. Лом. С полученото дарение екипът обнови част от необходимата техника, с която подпомагат работата си с децата.

“До момента провеждахме кампанията в рамките на Асоциацията на Кеймбридж училищата, но получавахме множество запитвания през годините от различни преподаватели и директори от страната как биха могли и те да станат част от каузата и да допринесат за нея. Това бе и една от причините да разгърнем кампанията и да я превърнем в национална. Горди сме, че сме успели да мотивираме и вдъхновим българските учители да се включат, заедно със своите възпитаници в кампанията “Чисти училища за светло бъдеще.”, допълни още Магдалена Тодорова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *