СофтУниОт 10 до 12 октомври в х-л Рила, Боровец ще се проведе технологичното събитие СофтУни Конф. Конференцията за програмиране и софтуерни технологии се провежда за втори път и е същевременно тим билдинг за студентите от Софтуерния университет – присъствени, онлайн и наблюдатели.

В рамките на събитието софтуерният разработчик Марио Пешев ще запознае присъстващите с WordPress и ще им покаже как да разработят собствена добавка (plugin), използвайки PHP. Специалистът по интеграционни системи Борис Червенков ще изнесе лекция на тема: “Уеб приложения с Python и Django”, в рамките на която студентите ще напишат цялостно уеб приложение за 40 минути. Ръководителят на СофтУни Светлин Наков ще демонстрира на живо най-необходимите за един програмист понятия от областта на криптографията. “Разпознаване на говор” е темата на лекцията на C# програмиста Любомир Янчев. В лекцията си програмистът Калин Цеков ще говори за езика за програмиране Swift и писането на iOS приложения с Xcode.

Екипът на СофтУни е предвидил възможност всеки участник, който има желание, да се изяви и като лектор на конференцията. За целта ще се проведе серия от малки презентации или демонстрации (до 10 минути) след предварително записване.

Софтуерният университет възниква като алтернатива на държавните университети. Целта му е да развие един от водещите сектори в България – информационните технологии. Припомняме, че първата му конференция за начинаещи програмисти се проведе през пролетта.

Допълнителна информация за програмата и записвания за СофтУни Конф са достъпни ТУК.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *