Телерик Академия с нов изпълнителен директор

0

Образователната организация Телерик Академия обяви, че след много успешна 2018 г. продължава да развива екипа и програмите си, както и да разраства партньорската си мрежа.

Александра Мечкова, която до момента заема позицията главен директор „Маркетинг“ (CMO) в Телерик Академия, става изпълнителен директор на компанията, наследявайки ролята от двама от съоснователите на Академията – Светозар Георгиев и Бойко Яръмов. В сътрудничество с тях, Александра ще работи по стратегическото развитие и разширяването на обхвата на образователната организация. В тази роля тя ще отговаря за програмите за професионална подготовка за кариерен старт и развитие – Telerik Academy Alpha и Telerik Academy Master.

Александра разполага с над 13 г. опит в технологичния сектор, като през последните две години от отделянето на Телерик Академия като самостоятелна организация отговаря за маркетинга, бизнес развитието и партньорската мрежа на организацията. Преди да стане част от екипа на Телерик Академия, заема различни роли в маркетинг екипа на Телерик, а след това и Progress, където е старши мениджър „Глобален ПР“ и отговаря за външните комуникации на компанията в ЕМЕА, Латинска Америка, Азия и Австралия. В тази роля тя e отличена и като Most Valuable Player (MVP) в организацията. Александра има и активно участие в създаването на Campus X и установяването му като водещ технологичен хъб през последните месеци.

„Работя пряко с Александра вече над шест години. Познавайки нейните лидерски качества, експертиза и целеустременост, съм уверен, че тя ще надгради постиженията и успеха на Телерик Академия и ще я развие до следващото ниво. Разбира се, както Академията, така и Campus X остават основен фокус за мен и останалите основатели и ние ще продължим да работим съвместно с Александра със същата ангажираност както и досега“, коментира Светозар Георгиев, съосновател на Телерик Академия и Campus X.

„За по-малко от 48 месеца от отделянето на Телерик Академия, успяхме да изградим нов бизнес модел, да се утвърдим като доверен партньор както на курсистите, така и на всички ИТ компании, и изцяло да трансформираме формата на обученията, за да бъдат те още по-ефективни и със 100% фокус върху практическите умения. С опитния екип, който изградихме, сме си поставили още по-високи цели за следващата година“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *