Телерик Академия отвори приема в професионалната програма с Java

0

 Телерик Академия – водещата образователна организация, която подготвя следващото поколение дигитални лидери, обяви днес, че приемът в професионалната програма с фокус върху Java, която ще се проведе в периода март-септември 2018 г., е вече отворен.

Кандидатите за Telerik Academy Alpha е необходимо да подадат CV и мотивационно писмо на сайта на Телерик Академия до 23 февруари и да се явят на входен изпит с Java. Основните изисквания към желаещите са да имат навършени 18 г., базови познания по програмиране и мотивация да започнат кариерното си развитие в ИТ сектора. Подготвителни материали за входния изпит на Telerik Academy Alpha могат да бъдат намерени онлайн.

За първи път акцент в програмата на Телерик Академия е Java – един от най- използваните езици за програмиране с общност от над 10 млн. софтуерни разработчици в глобален мащаб и с над 15 млрд. устройства, работещи с него. Участниците в Telerik Academy Alpha ще получат търсените от бизнеса в България технологични умения и задълбочена практическа подготовка с езика, като се обучават в малки групи, с индивидуален подход на преподаване и под менторството на лекторите на Академията и външни специалисти с дългогодишен опит в създаването на софтуер.

„Много от водещите компании у нас базират своите решения на Java, което поражда недостиг на специалисти в областта. Като предоставяме обучение по програмиране от световно ниво, искаме да помогнем на компаниите, с които си партнираме, да намерят необходимия талант, както и на мотивираните млади хора да стартират успешно своята кариера в България“, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър, Професионална Телерик Академия.

Успоредно с технологичната подготовка, която курсистите придобиват като работят по проекти и в условия, наподобяващи реалната работна среда, те развиват личностните и комуникационните си умения. В края на обучението участниците са завършени специалисти, които могат бързо да се реализират успешно на пазара на труда.

„Telerik Academy Alpha беше най-добрият възможен старт за моето кариерно развитие. От една страна получих много добра техническа подготовка, защото научих не само как да пиша код, но и как да мисля като програмист. А от друга надградих личностните си умения, което е изключително полезно както сега, така и за бъдещата ми реализация“, коментира Илия Дамянов, курсист, завършил Telerik Academy Alpha.

Първото издание на Telerik Academy Alpha стартира през юни 2017 г. след отделянето на Академията като самостоятелна образователна организация и в отговор на нуждата на ИТ сектора от нов талант, който разполага с отлични технологични знания, практически и личностни умения. Java обучението е третото издание от новата програма, в която над 100 души са се обучавали присъствено до момента. Близо 30% от завършилите първото ѝ издание започват работа в рамките само на 3 седмици след края на програмата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *