Теленор провежда образователна игра, насочена към сигурността на децата онлайн

За втора поредна година Теленор България провежда образователна игра насочена към сигурността на децата онлайн. За целта компанията създаде приложението Digital Scouts, достъпно напълно безплатно в Google Play и Apple App Store.

Тази събота, 17 октомври, всички желаещи да станат част от дигиталното скаутско приключение ще могат да се впуснат в дебрите на играта “Дигитални скаути: На лов за приключения и знания”. Серия от интересни въпроси ще провери знанията на децата в няколко различни категории от медийна грамотност, до онлайн тормоз между връстници и дали знаят как да реагират на различните опасни ситуации, които неминуемо се крият в онлайн пространството.

Така, забавлявайки се, децата неусетно ще придобият ценни знания и умения, за да бъдат сигурни, когато се логват онлайн. Родителите също ще са спокойни, че децата им са подготвени и запознати с различни ситуации, пред които могат да бъдат изправени.

150 награди очакват дигиталните скаути, които са се справили успешно с въпросите и са разгадали виртуалните загадки от четирима от най-популярните български влогъри. На финала двама големи късметлии ще получат по един специален мистериозен пакет, в който се крият големи изненади, достойни за истински победители.

Теленор непрекъснато разширява инструментите, с които да помага да се чувстваме в по-голяма безопасност онлайн. Както чрез редовните си информационни и образователни програми, така и през инструменти като услугата “Онлайн защита”. Тя може да се активира и управлява лесно чрез мобилното приложение MyTelenor, като дава възможност за защита от опасности в интернет.

Допълнителна информация за онлайн сигурността е достъпна на платформата www.ottebzavisi.net, където материалите са специално създадени и пригодени за деца, учители и родители.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *