Театър “Българска армия” зарадва с книги малките пациенти във ВМА

Театър “Българска армия” дари над 100 тома детски книги за малките пациенти на Клиника „Ушни, носни и гърлени болести” към Военно медицинска академия.

Книгите бяха събрани в рамките на кампанията “Дари книга, ела на театър”, която се проведе края на месец май и събра общо над 3 570 тома. Детски книжки получиха също Отделението по детска кардиология на Национална кардиологична болница, а следващата седмица предстои останалите да бъдат отнесени в Читалището и детската градина на село Ковачевци.

“Кампанията е чудесна, защото ни помага да се борим със „страшния“ образ на лекаря и медицинската сестра в очите на подрастващите”, коментира ВРИД началника на ВМА полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Той благодари на Театър “Българска армия” за направеното дарение и изрази надежда, че доброто сътрудничество ще продължи и занапред.

„Подобни кампаниии трябва да бъдат популяризирани, защото това не са обикновени пациенти. Това не е просто акт на лечение, ние, поставяйки им кохлеарни импланти, връщаме тези деца отново в социалния живот”. Това коментира от своя страна и професор Венцислав Цветков, началник на Клиника „Ушни, носни и гърлени болести”.

Театър “Българска армия” благодари за съдействието и обещава още подобни кампании в помощ на децата в лечебни заведения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *