Театърът на НБУ с лятно предизвикателство към учениците в “Зона за таланти”

Университетският театър на Нов български университет стартира конкурс „Зона за таланти”. Актьорите на НБУ предизвикват деца и родители да станат част от професионалната сцена.

В „Зона за таланти” могат да участват както деца в предучилищна възраст, така и гимназисти. Кандидат-актьорите ще могат да се включат в инициативата в две категории.

В модула „Аз играя, ти гледаш!” децата ще трябва да пресъздадат или разкажат любима басня, приказка или стихотворение. Ще могат да представят танц или любима песен.

Във втората категория младите таланти ще имат нужда от помощта на възрастен. Темата „Моята баба разказва най-хубавата приказка!” ще предизвика не само децата, но и техните родители, баби и дядовци, да се включат и заедно да разкажат любимата си приказка.

Видеозаписите от изпълненията, заедно с имената на детето, възрастта и телефон за обратна връзка, трябва да се изпратят на zona-talanti@nbu.bg до 03.08.2020 г. В писмото трябва да бъде отбелязано и за коя от двете категории се кандидатства. Всички кандидат-актьори ще получат на имейла си декларация за съгласие, която е необходимо да се попълни от родителите, за да е възможно участието в конкурса.

Актьорите Кирил Милушев и Илиян Атанасов ще бъдат ментори на младите актьори по време на подготовката на видеата. В разнообразни работилници с децата ще работят и други известни български артисти.

На 05.08.2020 г. видеата ще бъдат качени в YouTube канала на New Bulgarian University. Гласуването ще е чрез бутона „Like” под всяко видео и ще продължи до 05.09.2020 г. Тогава ще бъдат обявени трите най-харесвани изпълнения за всяка категория. Участниците в тях ще имат възможността да се срещнат с Кирил Милушев и Илиян Атанасов и заедно да подготвят един уникален сценичен дуел, който ще се състои на 10.10.2020 г. на сцената на Университетския театър на Нов български университет.

Победителят ще бъде избран с гласуване след представленията.

Още за условията на конкурса може да намерите на страницата на Университетски театър на НБУ във фейсбук.

Проектът се осъществява благодарение на Национален фонд „Култура”, програма „Социално ангажирани изкуства” и е в рамките на проекта „Театърът на твоята история – Твоят театър”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *