Тайнствени гласове от древността и много смях на премиерата на „Мисия Туран” от Алек Попов

0

„Мисия Туран” от писателя Алек Попов се появи преди няколко дни на пазара и се превърна в една от най-търсените книги на Пролетния базар на книгата. 20 години след култовата сатира „Мисия Лондон” тази пъстра мозайка от патриотични страсти, политически интриги, балкански и далекоизточни нрави пренася читателя в съвсем различен, но вълнуващ свят в центъра на Азия, за да ни припомни, че понякога свободната воля на малкия човек може да промени плановете на големите политически играчи.
Официалното представяне на книгата ще се състои на 17 юни 2021 г. от 19:00 ч. в столичния клуб City Stage (пл. „България” 1, подлеза на НДК), а към книжния празник ще се присъединят някои от най-популярните лица от българската културна сцена.
Ще измерваме глави подобно на ексцентричния проф. Несторов, ще послушаме тайнствени гласове от древността и ще се посмеем от сърце с неотразимия Любомир Нейков, участвал и в екранизацията на „Мисия Лондон”.
В далечна Азия ще ни пренесе талантливата певица Дияна Василева, работила с „Мистерията на българските гласове”, „Оратница” и по саундрака на филма на Саша Барън Коен – „Борат 2”.
Цялото това пиршество ще дирижира гласът на неповторимия Драгомир Симеонов.
Входът е свободен, а забавлението гарантирано.
Повече за събитието може да откриете тук:
https://www.facebook.com/events/311208270604110
Низ от шантави и абсурдни ситуации, „Мисия Туран” е класически комичен роман, населен с неповторими образи и многопластова литература, изследваща обществото със средствата на иронията. Алек Попов създава екзотичен свят на приключения и любовни перипетии, на диктатори и волни джигити, свят на песни, шамански заклинания и танци по тънкия лед на голямата политика.
В тази забавно-тъжна и безмилостна сатира излизат на показ всички комплекси, превърнали се в част от народопсихологията ни. Виртуозен разказ за възможностите на „обикновения човек” сам да гради съдбата си.

Най-забавният сериозен български автор!
Захари Карабашлиев, писател
Гогол възкръсна – в България! Алек пише едновременно забавно и философски – един от любимите ми живи писатели не само в Източна Европа, но и в света днес!
Йосип Новакович, писател, финалист на наградата Букър
Попов е един от водещите български сатирици, нещо повече – той играе в първа дивизия на съвременните европейски писатели!
Себастиян Фастхубер, сп. „Фалтер“, Виена
Когато човек чете роман на Алек „във времена на актуална глобална криза“, ще му се стори, че този български вражалец има някакви пророчески способности!…
Теофил Панчич, „Време“, Белград

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *