С подкрепата на Фондация „Пламен Маджуров“: Кулинарен фолклорен фестивал „Дрипавата баница“

0

Празник на „Дрипавата баница“ ще се проведе на 11.05. 2024 г. в село Върбица, община Горна Оряховица, област Велико Търново. Събитието се провежда от 2017 година и през годините заема челно място на картата на кулинарните фестивали в България.

Носител е на много призове и награди като част от тях са: 2017г. Конкурс АГОРА, категория „Перспективи за развитие“; 2020г. „Най-любим кулинарен фестивал на България“ ; 2021г. „Пазител на традициите“ в област „Кулинария“.

В последното издание на празника участваха състави от 42 населени места, от 17 общини и 7 области в България. През тази година е потвърдено и международно участие от Румънска организация. В рамките на празника са предвидени:

Фолклорна част – всички участващи получават баница, грамота и сувенирен подарък:

– Кулинарна част с конкурсен характер – всички участващи получават сувенирен подарък
– Ново! „Детска работилница за точене на Дрипава баница“ С баба Стефка от село Върбица – С всяка изминала година надграждаме по нещо. Предвидени са 3 работилници с продължителност около 30 мин.
– „Сертификат за майстор на точилката“ – лакомства и сувенирни подаръци.

НЧ „Градина-Върбица 1894“ с. Върбица и Фондация „Пламен Маджуров“ ви канят на най-вкусния празник в с. Върбица. Очакваме ви на откритата сцена на в центъра на селото, на 11.05. от 10:00ч. Заповядайте да се насладим на българския вкус заедно!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *