Състезател от Сърбия е победител в трети кръг на CodeIT

0

Душко Обрадович, състезател от Република Сърбия, е победител в трети кръг на конкурса по програмиране CodeIT. На второ място е Алекса Плавич също от Сърбия, а трети е Мартин Копчев от България. В кръга за първи път се включиха състезатели от Южна Африка, Китай, Швеция, Армения, Украйна, Хърватия.

Следващият кръг на състезанието е от типа СПРИНТ и ще се проведе на 23 февруари (събота). Кръговете тип ‘СПРИНТ’ са кратки (3-5 часа) и съдържат няколко състезателни задачи с оптимално решение от алгоритмичен характер. В този вид кръгове част от задачите са предназначени само за младежи (8-ми клас или по-малки) и не се вземат предвид в общото класиране.

Международният конкурс по програмиране CodeIT е една от най-дългосрочните инициативи на софтуерна компания Мусала Софт (www.musala.com). Състезанието е част от политиката за корпоративна социална отговорност на компанията и стратегията за насърчаване и създаване на възможност за изява на всички с интереси в областта на алгоритмите, програмирането и информационните технологии.

Новини, класиране и актуална информация за CodeIT могат да се следят на сайта на конкурса (www.codeit.bg), както и във Facebook групата CODEIT.BG (https://goo.gl/GVrULo)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *