Състезание по уеб програмиране отново излъчи най-добрите ученици в Интернет сферата у нас

0

За четвърта поредна година у нас се проведе най-голямата ученическа надпревара в сферата на Интернет технологиите – Националното състезание по уеб разработване WEBLOZ. За пореден път Златен спонсор на събитието беше българската хостинг компания СуперХостинг.БГ. Тя подари хостинг планове СуперПро на победителите във всяка категория и планове СуперСтрат – на класиралите се на второ място.

Освен това в рамките на събитието СуперХостинг.БГ организира и интересни игри с практическа насоченост, за които младите уеб таланти ще получат допълнителни награди. По този начин компанията спомогна за допълнителното стимулиране на участниците в тяхното развитие и им даде шанс практически да отработят реални казуси.

„Състезанието WEBLOZ е една наистина стойностна инициатива, която има за цел да популяризира сред младежите ни предимствата на Интернет технологиите, като поле за тяхната бъдеща реализация. Радващо е, че надпреварата не само се съхрани вече пета година, а и успешно се разширява и доразвива. Екипът на СуперХостинг.БГ ще продължи да помага за това развитие и аз се надявам повече български фирми да насочат своите усилия към младите хора у нас и към подобни ключови образователни инициативи.“ – заяви Любомир Русанов, управител на СуперХостинг.БГ. В рамките на събитието той изнесе и лекция на тема “Практически съвети за оптимално използване на сървърните ресурси”.

Националното състезание по уеб разработване WEBLOZ е едно от най-успешните и бързоразвиващи се ученически събития в сферата на Интернет разработките. Неговата история и непрекъснатите нововъведения, които правят организаторите от Фондация „Технология за младите“ го превръщат в мерило за възможностите на младите Интернет разработчици и дизайнери у нас. За петте години, през които е проведено до сега, в състезанието са участвали над 200 екипа с над 260 участника и са раздадени награди за над 11 000 лв.

„Основните цели на състезанието са да постави в конкурентна среда неговите участници и да стимулира развитието им, като същевременно с това им дава свободата да подготвят продукт по тяхно желание и с технологии, които те предпочитат“ – заяви Тихомил Кулев, основател на Фондация „Технология за младите“.

И през тази година състезанието протече в две категории, с подобрен регламент, ново жури и усъвършенстван формат. Включиха се ученици от V до ХІІ клас от всички училища в страната. Тяхната задача беше да защитят пред комисия собствени проекти в две категории – „Уеб дизайн” и „Интернет програмиране”. Нагрaдният фонд на състезанието отново беше над 3 000 лв., включително много мотивиращи поощрителни награди. Изненадата тази година бяха специалните нерегламентирани награди, които бяха определени по време на защитите на проектите.

Повече информация има тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *