Съвместен проект на ученици от ПГЕЕ – гр. Пловдив и BTL Industries отличен с награда за иновативност

0

Проектът BTL Adaptive Storage на учениците от специалност „Микропроцесорна техника“ впечатлява с широка приложимост в различни области като производство, медицина и търговия

 

Учениците от Професионалната гимназия по електротехника и електроника в гр. Пловдив спечелиха престижното трето място в конкурса „Младежко техническо творчество“. Участниците от специалност „Микропроцесорна техника“ заедно с ментори от BTL Industries и под ръководството на инж. Стоян Богданов създадоха иновативния проект BTL Adaptive Storage, с който впечатлиха журито на конкурса. Този уред представлява съвременно решение за контролиран достъп с 5 отделения и има широк спектър от приложения в производствената индустрия, ИТ сектора, търговията и медицината.

Проектът спечели високо отличие, благодарение на своята иновативност и широки възможности за интеграция в различни производствени среди. Основното приложение на уреда е контролът на достъп – потребителят сканира предварително настроена карта или чип и по този начин отваря определени отделения. Всяко отделение е оборудвано с LED осветление за постигане на максимално удобство. BTL Adaptive Storage използва микроконтролерно управление и 3,2-инчов LCD контролен панел.

Този уникален проект може да бъде успешно интегриран в различни области като производствени помещения, лекарски кабинети и магазини за материали и хранителни стоки. BTL Adaptive Storage е идеалното решение за всеки клиент, поради възможността да бъде конфигуриран и изработен според индивидуалните му нужди.

Дългогодишното партньорството между BTL Industries и ПГЕЕ – гр. Пловдив предоставя на учениците възможност за практика и обучение в реална работна среда. Всяка година компанията отваря вратите си за двуседмична лятна практика, в която учениците се запознават с различните отдели на компанията и участват в сглобяването, тестването и опаковането на BTL уред. От тази година компанията прие първата група ученици в дуална форма на обучение, предоставяйки им възможността да съчетават учене и работа. Освен това, те преминават и обучение в отдел „Човешки ресурси“, по време на което те изготвят своето CV и получават полезни съвети за бъдещи интервюта за работа.

Конкурс-изложението „Младежко техническо творчество“ е инициатива на Фондация „Милен Григоров“, създадена през 2016 г., която събира ученици, студенти и младежи от цялата страна, работещи във фирми, които използват иновативни технологии. Областите, в които се състезават, са мехатроника, машиностроене, електроника, електротехника, роботика и приложната механика. Целта на изложението е да стимулира самостоятелното учене и интереса към иновациите, както и да насочи младите ученици към успешна бъдеща кариера.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *